Οι άριστες θεραπευτικες ιδιότητες της Ελιάς και το ευεργετικό αφέψημα από τα φρέσκα φύλλα της

in Evexia by

Olea europaea L.

Το δένρο της ελιάς, εκτός από τον πολύτιμο καρπό του και την ξυλεία του, έχει και άριστες θεραπευτικές ιδιότητες. Το λάδι της ελιάς, αν είναι αγνό κάνει καλό στην χολή που έχει πιάσει πέτρα, ενώ διεγείρει και ανανεώνει τη λειτουργία του συκωτιού.

Ακόμη, το λάδι αποτελεί την βάση για πολλές αλοιφές, μαζί με διάφορα άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για εντριβές, ή για την κατασκευεί εμπλάστρων. Το λάδι της ελιάς, ανακατεμένο με κρασί, επουλώνει εύκολα τις πληγές. Επιπλέον, η συλλογή φρέσκου φλοιού από τα νεαρά βλαστάρια του δέντρου την άνοιξη μας δίνει ένα πολύ καλό αντιπυρετικό αφέψημα (30 με 60 γραμμάρια φλοιού μέσα σε ένα κιλό νερού).

Σε περιπτώση αθριτικών και ρευματικών πόνων χρησιμοποιούμε ένα πυκνό αφέψημα από φρέσκα φύλλα ελιάς, το οποίο και πίνουμε μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα. Αυτό το αφέψημα από φύλλα ρίχνει και την πίεση, ενώ είναι εξαιρετικά διουριτικό. Το φτιάχνουμε τοποθεντώτας 20 περίπου φύλλα μέσα σε ένα φλιτζάνι με νερό το οποίο πρέπει να μείνει μισό αμέσως μετά το βρασμό. Σουρώνουμε κατόπιν το αφέψημα και το πίνουμε με σκούρα καστανή ζάχαρη.

Featured photo editing Sanchezguru

Latest from Evexia

Go to Top