Σημεία ελέγχου, με ειδικές κάμερες σάρωσης προσώπου, στον αερολιμένα του Ντουμπάι

in Cosmos by

Ο Διεθνής Αερολιμένας του Ντουμπάι έχει βρει έναν καινοτόμο τρόπο για να βελτιώσει την ασφάλεια του. Σύμφωνα με το The National, ο Αυτός ο εικονικός διάδρομος, οποίος έχει σχήμα τούνελ, είναι εξοπλισμένος με 80 κάμερες, οι οποίες μπορούν να σαρώνουν πρόσωπα και ίριδες, καθώς ταξιδεύουν οι επιβάτες. Οι εικόνες μέσα στη σήραγγα μπορούν να αλλάξουν και να εμφανίζονται διαφορετικά τοπία ή ακόμα και διαφημίσεις. Μόλις ο ταξιδιώτης φθάσει στο τέλος του διαδρόμου, είτε θα του εμφανιστεί το μήνυμα “να έχετε ένα ωραίο ταξίδι”, είτε θα εμφανιστεί ένα κόκκινο σήμα, το οποίο θα προειδοποιήσει την ασφάλεια.

Αυτό το ιδιαίτερο εικονικό ”ενυδρείο” (όπως ονομάζεται χαριτολογώντας) δεν κρύβει μόνο την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, αλλά και ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να κοιτάξουν γύρω και να αυξήσουν την ποιότητα της σάρωσης προσώπου τους. “Τα εικονικά ψάρια είναι ένα είδος διασκέδασης και κάτι καινούργιο για τον ταξιδιώτη, αλλά στο τέλος της ημέρας προσελκύει το βλέμμα των ταξιδευτών σε διαφορετικές γωνιές της σήραγγας, ώστε οι κάμερες να αποτυπώσουν το πρόσωπό τους,” επισημαίνει ο Major Gen Ο Obaid Al Hameeri, αναπληρωτής γενικός διευθυντής φιλοξενίας και εξωτερικών υποθέσεων του Ντουμπάι .

Το έργο αναπτύσσεται σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Emirates. Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι σχεδιάζει να εγκαταστήσει τον πρώτο από αυτούς τους εικονικούς διάδρομους έως το τέλος του καλοκαιριού του 2018 στο Terminal 3, ενώ μέχρι το 2020 θα έχει τελειώσει η τοποθέτηση τους σε όλους τους τερματικούς σταθμούς.

Η ιδέα ξεκίνησε όταν οι υπάλληλοι σκέφτονταν πώς θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τον αυξανόμενο αριθμό επιβατών, που διέρχονται από το Ντουμπάι κάθε χρόνο. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες  μέχρι το 2020 αναμένεται να περάσουν 124 εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλα τα αεροδρόμια του Ντουμπάι.

Υπάρχουν όμως και ανησυχίες, όσον αφορά τα δικαιώματα της ιδιωτικής μας ζωής, σχετικά με την εξάπλωση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Η Google και το Facebook αντιμετωπίζουν επί του παρόντος αγωγές, σχετικά με τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου τους και υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα, σχετικά με το αν τα οφέλη της τεχνολογίας, υπερβαίνουν το κόστος της ιδιωτικής μας ζωής.

These photos are not the original. Editing Sanchezguru.

Source: www.theverge.com                           Article: Dubai Airport is going to use face-scanning virtual aquariums as security checkpoints

Source: www.thenational.ae                         Article: Dubai airport’s new virtual aquarium tunnel scans your face as you walk through it