#Wineloversattack #Taraxes #AnoiktesPortes2017

in Gastronomy by

Έντονη ανησυχία επικρατεί στα ανώτερα κλιμάκια της ελληνικής αστυνομίας εν όψει του διημέρου εορτασμού των οινοποιείων «Ανοιχτές Πόρτες 2017». Ανώτερα στελέχη της ΕΛΑΣ προειδοποιούν την πολιτεία να λάβει εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσει τις περιουσίες και τις ζωές πολιτών που κινδυνεύουν.

Η ανησυχία πηγάζει από  μια σειρά περίεργων περιστατικών, επιθέσεων και ακτιβισμών που  καταγράφηκαν από την αστυνομία μετά το Πάσχα με στόχο ταβέρνες, καπηλειά, κάβες που πωλούσαν κρασί σε πλαστικές συσκευασίες,  αλλά και οινοποιεία που εμπορεύονται χύμα κρασί. Οι αστυνομικές έρευνες αρχικά επικεντρώθηκαν σε πιθανούς ανταγωνιστές αλλά κάθε φορά οι ανακρίσεις  οδηγούνταν στο κενό, καθώς  δεν προέκυπτε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο (όσον αφορά τις επιθέσεις τουλάχιστον).  Πιθανότατα η αστυνομία να βάδιζε ακόμα στα τυφλά αν δεν εμφανίζονταν μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς πανό στον Ισθμό όπου αναγράφονταν το παρακάτω σύνθημα:

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΧΥΜΑ – ΤΙΡΜΠΟΥΣΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΟΤΙΔΑ
ΤΙΡΜΠΟΥΣΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΠΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΥΜΑΤΖΗ

Το σύνθημα υπέγραφε η πρωτοεμφανιζόμενη «Μπριγκάντα της Παλαιωμένης Φιάλης». Μετά από έντονες ενοχλήσεις του tadeefi.gr σε ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποκαλύφθηκε ότι η πρωτοεμφανιζόμενη αυτή συλλογικότητα είναι εντελώς άγνωστη στα κλιμάκια της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής, ενώ και το όνομα της δεν παραπέμπει σε κάποια γνωστή έως τώρα τρομοκρατική οργάνωση. Παρόλα αυτά, ανώτερα κλιμάκια της CIA και της Scotland Yard κατέφθασαν πρόσφατα στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στις έρευνες καθώς φοβούνται ανάμιξη τζιχαντιστικών στοιχείων.

Σας παραθέτω εδώ και τα άλλα περιστατικά που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα. Αρχικά, έχουμε την επίθεση σε αποθήκη γνωστής εταιρείας εμπορίας χύμα κρασιού όπου τρίμματα φελλών ρίχτηκαν στα ντεπόζιτα και τις μηχανές των φορτηγών που πραγματοποιούν τις μεταφορές της εταιρείας. Στην είσοδο των γραφείων της εταιρείας  γράφτηκε το σύνθημα Μπουκάλι και φωτιά  στου χύμα τα σκυλιά.  Άλλη εταιρεία έπεσε θύμα τηλεφωνικής φάρσας, καθώς άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία και το τελωνείο και τους μετέφερε την πληροφορία ότι φορτηγό με προορισμό γνωστό τουριστικό προορισμό του Αιγαίου, ήταν φορτωμένο με κρασί σε ασκούς και ότι στους ασκούς μεταφέρονταν λαθραία χαβιάρι και τρούφα. Το αποτέλεσμα ήταν η πλήρης καταστροφή του φορτίου κατά την έρευνα από τις τελωνειακές αρχές που κομμάτιασαν όλους τους ασκούς προκειμένου να ανακαλύψουν τα λαθραία προϊόντα.

Ίσως το γεγονός που έχει τρομοκρατήσει το υπουργείο και την αστυνομία είναι η καταγγελία κατοίκων του Βύρωνα και της Καισαριανής, ότι συχνά μετά το Πάσχα, άγνωστοι  εξασκούνται στη χρήση πυροβόλων όπλων στα νταμάρια του Υμηττού, τις πρώτες πρωινές ώρες   των καθημερινών. Η επιτόπια έρευνα της αστυνομίας ανακάλυψε πλήθος φελλών από γνωστή μάρκα φτηνού αφρώδους οίνου από την Ιταλία να έχουν βληθεί σε ομοιώματα ανθρωπίνων στόχων. Ο φόβος δολοφονικής επίθεσης με χρήση φελλού από αφρώδη οίνο έβαλε τις αρχές σε σκέψη να απαγορεύσουν την πώληση τέτοιων προϊόντων για το μήνα Μάιο, αλλά αυτό διέρρευσε στα social media και το υπουργείο έγινε δέκτης αμέτρητων καταγγελιών γυναικών που δεν ήθελαν να στερηθούν τα αγαπημένα τους Prosecco, moscato d’asti και Braqueto d Aqui.

Η ελληνική πολιτεία έχει κάνει έκκληση στα οινοποιεία και στις λέσχες οινόφιλων για κατευνασμό των ηθών και προειδοποιεί με σκληρότερο νομοθετικό πλαισίο για τον οινοακτιβισμό, προσπαθώντας να καταστείλει πρόωρα τις όποιες κινητοποιήσεις ή δράσεις μπορεί να έχουν προγραμματιστεί, ενόψει της καθιερωμένης γιορτής για τις Ανοιχτές Πόρτες 2017 στις 27 και 28 Μαΐου.

Keep Calm and go on  Ανοικτές Πόρτες 2017

Το tadeefi.gr  θεωρεί καθήκον του να καθησυχάσει το φιλοοινικό κοινό και να διασκεδάσει τις όποιες φοβίες για ταραχές μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από θερμοκέφαλους winelovers. Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση ότι για αυτούς που αγαπούν το κρασί ή και για όσους θέλουν να το γνωρίσουν καλύτερα,  η επίσκεψη στους χώρους που αυτό παράγεται – αμπέλια και οινοποιεία-  αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Απομένουν 15 μέρες από σήμερα για να κανονίσετε την έξοδο σας από το την μονοτονία του τσιμέντου και την βαβούρα της πόλης και να χαρείτε μια σύντομη απόδραση  στην εξοχή . Κάντε την αναζήτηση σας στο ίντερνετ και συνδυάστε την επίσκεψη σας στα οινοποιεία με κάποιον αγαπημένο σας προορισμό.

Η μοναδική συμβουλή που θα μπορούσε να σας χαρίσει το tadeefi.gr, στην περίπτωση που αποφασίσετε να επισκεφθείτε κάποιο οινοποιείο, (one cannot  visit only one winery on Open Doors day), δεν είναι άλλη από το «Σκίστε τους στις ερωτήσεις. Ρωτήστε και τις κάλτσες σας».

Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να μάθετε όλα όσα επιθυμείτε γύρω από κρασί που αγαπάτε, από το να έχετε ενώπιον σας τον δημιουργό του. Σε πολλές περιπτώσεις  -ειδικά στα κτήματα- μπορεί να έχετε και την ευκαιρία να επισκεφθείτε τους αμπελώνες, που αυτήν την εποχή σφύζουν από ζωντάνια με τα τσαμπιά να έχουν ανθίσει έτσι ώστε να γίνουν αργότερα σταφύλια.

Για όσους αποφασίσετε να πάτε για μπάνιο σε κάποια παραλία μπορούμε ανεπιφύλαχτα να σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα οινοποιείο καθοδόν. Μερικές φιάλες λευκού κρασιού όπως και ροζέ στο φορητό ψυγείο θα κάνουν τη βραδινή παραμονή στην παραλία αξέχαστη. Προφανώς και μπορείτε να προμηθευτείτε και ερυθρά κρασιά αλλά προσοχή στην ψύξη καθότι η υπερβολή θα σας στερήσει μέρος της απόλαυσης.

Για όσους καταφύγετε σε ταβερνάκια, χασαποταβέρνες και πανηγύρια να σας υπενθυμίσουμε ότι μπορείτε και εσείς να περάσετε πιο πριν από κάποιο οινοποιείο για να προμηθευτείτε τις φιάλες που γουστάρετε. Μην μασάτε, ζητήστε από το μαγαζί να σας σερβίρουν τις φιάλες που κουβαλήσατε μαζί σας. Καλό θα τους κάνει να γνωρίσουν ότι υπάρχει και αυτός ο κόσμος εκεί έξω. ( Για όποιον αναγνώστη διατηρεί επιφυλάξεις επί του θέματος το tadeefi.gr  μπορεί να σας φέρει σε επικοινωνία με παρέα που την πρωτομαγιά σε γλέντι στην νότια Εύβοια απόλαυσαν το περιεχόμενο 3 φιαλών συνοδεύοντας τα πανηγυριώτικα εδέσματα)

Τέλος, να σας επισημάνουμε ότι όσο και αν οι συγγραφικές πρακτικές υπαγορεύουν ότι το τέλος ενός άρθρου οφείλει  να είναι αισιόδοξο και ευχάριστο, νιώθουμε την ανάγκη να καταστήσουμε σαφές ότι πιο σημαντικό είναι να είναι ευχάριστη η επιστροφή μας σπίτι.  Όπως το κολύμπι και η κίνηση μέσα στο νερό δρουν απελευθερωτικά από τα δεσμά της βαρύτητας  για το σώμα μας, έτσι και το κρασί βοηθά την ψυχή μας να δραπετεύσει σαν τον υπέρλεπτο Αιθέρα του Αριστοτέλη από τα δεσμά της καθημερινότητας. Συνιστούμε όμως, το περιορισμό της κατανάλωσης κρασιού για αυτούς  που πρόκειται να οδηγήσουν . Αυτό θα μας επιτρέψει  να επιστρέψουμε όλοι υγιείς και να μπορούμε να μοιραστούμε τις ευχάριστες εμπειρίες μας από τις οινικές εξορμήσεις μας στο μεθεπόμενο σαββατοκύριακο.

Ευοί Ευάν!

Tags:

Latest from Gastronomy

Vegan Chai Latte (Συνταγή)

Κρεμώδες, ισσοροπημένα πικάντικο και γευστικά ιδιαίτερο. Το τέλειο ζεστό ρόφημα για χειμωνιάτικες
Go to Top