Πως να κάνετε το τέλειο Martini (Συνταγή/Οδηγίες)

in Gastronomy by

Έχετε την εντύπωση πως το τέλειο martini είναι κάτι απλό; Βάζουμε σε ένα ποτήρι τζιν και βερμούτ και είμαστε έτοιμοι; Μάλλον κάνετε λάθος. Με 2 συστατικά, 3 αν μετρήσουμε και την φλούδα του λεμονιού, δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος. Σημασία έχουν τα συστατικά, τα εργαλεία και φυσικά η τεχνική.

“Ένα μαρτίνι έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση.” Dawn Perry

Υλικά

4 ούγιες Beefeater gin

3/4 ούγιες Noilly Prat ξηρό
βερμούτ
1 λεμόνι

Οδηγίες

  1. Κρατήστε ένα μεγάλο παγάκι στο κέντρο της παλάμης σας. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού μπαρ (πραγματικά, οποιοδήποτε κουτάλι θα λειτουργήσει) για να το συθλίψετε σε μικρότερα κομμάτια πάγου. Μεταφέρετε τον πάγο σε ένα σέικερ και επαναλάβετε μέχρι να έχετε αρκετό θρυματισμένοπάγο ώστε να γεμίσετε το σέικερ.
  2. Προσθέστε τζιν και βερμούτ (δεν έχει σημασία ποια σειρά). Ακριβώς όπως και στο μαγείρεμα, θα πρέπει να δοκιμάσετε τα συστατικά σας χωριστά και να προσπαθήσετε να τα συνδυάσετε προσεκτικά.
  3. Ο Μποντ ήταν λάθος. Η ανακίνηση σπάει τον πάγο, γεγονός που οδηγεί σε υπερβολικά αραιά μαρτίνια. Κάποια αραίωση είναι καλή. μαλακώνει τα οινοπνευματώδη έτσι μπορείτε να δοκιμάσετε τα  Ανακινήστε γρήγορα 50 φορές – μετρήστε μέχρι το 50! – Σε κυκλική κίνηση. Το εξωτερικό του σέικερ θα είναι πολύ κρύο και παγωμένο.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο Hawthorne, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στην κορυφή ενός σέικερ ή ένα κουτάλι με τρύπημα και είστε έτοιμοι ή σχεδόν έτοιμοι…

Μια συστροφή λεμονιού είναι ο κλασικός τρόπος να ενσωματωθούν τα αρώματα των εσπεριδοειδών σε ένα μαρτίνι. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:
1. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό μαχαίρι για να αφαιρέσετε ένα κομμάτι φλούδας 1 “, συμπεριλαμβανομένου και του λευκού πυρήνα.
2. Από απόσταση 4 ή 5 ίντσες, πιέστε τη φλούδα πάνω από το ποτό για να βγούνε λάδια. Τα βαρύτερα, πικρότερα έλαια θα πέσουν στον πάγκο, ενώ τα ελαφρύτερα, πιο γλυκά έλαια θα πέσουν στο ποτό.
3. Τρίψτε το εξωτερικό της φλούδας γύρω από το χείλος της γυάλινης επιφάνειας, στη συνέχεια αφήστε την απαλά πάνω από το κοκτέιλ, με κίτρινη πλευρά προς τα επάνω.

Featured photo is not the original. Editing Sanchezguru.

Source: www.bonappetit.com                   Article: Make a Martini Like a Pro With Audrey Saunders

Tags: