ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΟΙΝΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ Των ΕΛΑΙΩΝ

in Gastronomy by

Με υπερηφάνεια το tadeefi.gr σας παρουσιάζει την αποκάλυψη ΣΟΚ της κρυφής οργάνωσης που δρούσε στο παρασκήνιο και τις σκιές για χιλιετίες προωθώντας το σκοτεινό της έργο. Αυτό κατέστη δυνατό, χάρη στην μακροχρόνια έρευνα ανεξάρτητων ερευνητών ταβερναραίων και σε μια πρόσφατη ανακάλυψη που έγινε σε ανασκαφές στην περιοχή του Κήπου της Γεσθημανής στην Ιερουσαλήμ.

Πιο συγκεκριμένα, ένας εργολάβος που βιαζόταν να σκάψει γρήγορα για να ρίξει τα μπετά -πριν πλακώσουν από την αρχαιολογία και του σταματήσουν τις εργασίες- άκουσε φωνή από τον ουρανό η οποία τον οδήγησε στον πάτο της εκσκαφής. Εκεί, αρχικά με γκασμά και έπειτα με τα χέρια, ξέθαψε σετ καράφας και ποτηριών γευσιγνωσίας από τον 1 ο αιώνα μ.Χ! Τα πήλινα σκεύη ήταν περίτεχνα και σε άριστη κατάσταση ενώ απάνω τους είχαν χαραγμένα τα αρχικά της σκοτεινής οργάνωσης που προαναφέρθηκε. Πρόκειται για την στοά των Οινοχόων του Όρους των Ελαιών. Σε εκείνο το σημείο, ο Ιησούς δείπνησε με τους Αποστόλους σε local restaurant και έπειτα ανέβηκαν στην κορυφή του λόφου για να προσευχηθούν και να οδηγηθούν στον Κήπο της Γεσθημανής, όπου συνελήφθη ο Ιησούς από τους ρωμαίους.
Αυτή ήταν η απαρχή της ένωσης που ιδρύθηκε από τους σερβιτόρους του local restaurant στο οποίο δείπνησε ο Ιησούς και –σύμφωνα με την μυστική οργάνωση- δίδαξε στο προσωπικό της σάλας τα μυστικά της οινοχοϊας. Έκτοτε, σκοπός της οργάνωσης έγινε η διάδοση της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποσίας. Τα μέλη της ακολουθούσαν την διάδοση του Χριστιανισμού και τους αποστόλους του Ιησού επιτελώντας το σκοτεινό τους έργο ενώ, παρέμειναν πάντα στην σκιά δρώντας πάντα κοντά σε ανθρώπους που έγραψαν ιστορία.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι, ο μπατζανάκης τους Χριστόφορου Κολόμβου ήταν μέλος της οργάνωσης και αυτός που έπεισε τον μεγάλο εξερευνητή να μεταφερθούν αμπέλια στην Αμερικάνικη ήπειρο για την θεία κοινωνία των αποίκων. Η nail artist της γυναίκας του Simon Val del Stel (Ολλανδός κυβερνήτης του Capetown και ο άνθρωπος που εισήγαγε την αμπελοκαλλιέργεια στην Ν. Αφρική) ήταν άλλο ένα μέλος της οργάνωσης που επηρέασε το ρου της ιστορίας. Ο συνάδελφος του Busby, (δημόσιος υπάλληλος της Μ.Βρετανίας και μετέπειτα πατέρας της αμπελοκαλλιέργειας στην Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία), συνέβαλε τα μέγιστα στην απόφαση του Busby να ζητήσει μετάθεση στην άλλη άκρη του κόσμου για να μην ακούει τα άθλια ανέκδοτα του πανούργου μέλους της οργάνωσης. Ακόμη, τα μέλη έχουν παρεισφρήσει σε όλες τις σημαντικές οινικές περιοχές με διάφορες ταυτότητες και ιδιότητες όπως: οδηγός του Antinori, χίπις στη Napa Valley, κουρέας προβάτων στο Marlborough, μποέμ καλλιτέχνης στην προβλήτα του Bordeaux, καπετάνιος μαούνας στον Mosel και νοσοκόμος στην Beaune. Επίσης, στη χώρα μας ερευνούνται πολλοί μαθητές του Πάρη Σιγάλα, ο καντινιέρης με τα βρώμικα έξω από τη Νάουσα κοντά στο οινοποιείο του Μπουτάρη, ενώ έχουν προσαχθεί τέσσερις υπεύθυνοι του κυλικείου του ΤΕΙ Οινολογίας.

Η μυστική οργάνωση των Οινοχόων του Όρους των Ελαιών έχει διατηρήσει για πολλούς αιώνες τα κρυφά της πρωτόκολλα, αλλά χάρη στην συνεργασία πολλών εστιατόρων και ταβερναραίων που παλεύουν για την εξόντωση των οινοχόων έχουν αρχίσει πλέον να δημοσιεύονται.

Σύμφωνα με τις ως τώρα αποκαλύψεις, η μυστική οργάνωση διατηρεί πολλά συνθηματικά για την αναγνώριση των μελών της. Ένα από αυτά είναι το «εγώ είμί η άμπελος» και το παρασύνθημα «κι υμείς τα κλήματα» φράση που αποδίδεται στον Ιησού προς τους μαθητές του. Έπειτα ακολουθεί η κυκλική κίνηση του καρπού με δύο δάχτυλα ενωμένα σαν να κρατούν ποτήρι και να το στριφογυρίζουν όπως κατά τη διάρκεια της δοκιμής κρασιών από τους οινοχόους σήμερα.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δε θα μπορούσαν να έχουν έρθει στο φως, αν δεν είχε υπάρξει η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Dan Brown «κώδικας Da Vinci». Η παρακολούθηση της ταινίας για 35 η φορά από γνωστό εστιάτορα της Αθήνας -που λογομαχούσε συνεχώς με τον οινοχόο τους για την ανάγκη (του) να πουλάει στο εστιατόριο αγνό χύμα κρασί και όχι τα ζουμιά που βάζουν οι οινοποιοί στις φιάλες- αποτέλεσε την αρχή του ξετυλίγματος του κουβαριού.

Παρατηρώντας επισταμένα τον πίνακα του μυστικού δείπνου του Da Vinci διαπίστωσε τα κρυφά μηνύματα της σκοτεινής οργάνωσης. Αρχικά, θυμήθηκε τον οινοχόο του που έφερνε τους συνάδελφους και φίλους του στο εστιατόριο τις Δευτέρες που ήταν κλειστά και καθόντουσαν και δοκίμαζαν τις φιάλες που ο καθένας κόμιζε στην παρέα. Έπειτα, διαπίστωσε ότι η αλατιέρα μπροστά από τον Ιούδα στον πίνακα είναι πεσμένη -πολλοί θεωρούν ότι αυτό σηματοδοτεί ατυχία- αλλά ο εστιάτορας είχε παρατηρήσει τον οινοχόο του να ρίχνει αλάτι στο λερωμένο από κόκκινο κρασί τραπεζομάντηλο. Η συνειδητοποίηση ήρθε όμως με την παρατήρηση στην κολώνα στα αριστερά του πίνακα -του πιο μισητού για αυτόν συμβόλου- του κολωνάτου ποτηριού. Αυτά τα ακριβά ποτήρια που σπάνε εύκολα, -όχι σαν τα κλασσικά της ταβέρνας που είναι αθάνατα και εφαρμόζει ιδεατά μέσα τους η φέτα μήλο με χύμα κρασί- και ο ο οινοχόος του τον είχε ζαλίσει να αγοράσουν.

Η συνέχεια αποτελεί πλέον ιστορία καθώς ο εστιάτορας παρακολούθησε την επόμενη συγκέντρωση των οινοχόων μέσα από το κλειστό κύκλωμα που διαθέτει η επιχείρηση. Οι μυστικές κινήσεις, τα συνθηματικά, τα χυμένα κόκκινα κρασιά και το αλάτι, αλλά το πιο συγκλονιστικό ήταν ένας καβγάς ανάμεσα στους συνδαιτυμόνες για τα Natural Wines όπου βρισιές και σάλια εκτοξεύονταν ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα με τον οινοχόο του εστιατορίου – σαν άλλος Χριστός- να στέκεται στην μέση και να φωνάζει « θα μου το γκρεμίσετε το μαγαζί ρε και μετά θα πρέπει να πάω να κρυφτώ στον Λυκαβηττό ή στον εθνικό κήπο».

Αυτή τη στιγμή τα πρώτα βιβλία που πραγματεύονται τις παραπάνω αποκαλύψεις βρίσκονται ήδη στο τυπογραφείο. Φήμες θέλουν την οργάνωση, να έχει κάνει δωρεάν χορηγίες γενναίων ποσοτήτων κρασιού στο σωματείο των τυπογράφων για να τους μεθύσει και να καθυστερήσει η εκτύπωση των βιβλίων έτσι ώστε να μην συμπέσει με την Μεγάλη Πέμπτη που είναι και η μεγάλη γιορτή της οργάνωσης των Οινοχόων του Όρους των Ελαιών.

Συνίσταται σε όλο το κατανωλωτικό κοινό να προσέχει και μην εφυσηχάζει αυτές τις μέρες όπου η δραστηριότητα της οργάνωσης κορυφώνεται. Μπορεί να είναι ο blogger που σας προτείνει συνδυασμούς κρασιού με τον οβελία, να είναι το δήθεν αδιάφορο ζευγαράκι στο μετρό που συζητάει σε πιο Winebar να συνεχίσουν, να είναι ο οδηγός που μεταφέρει τις φιάλες με ευλάβεια στις κάβες και στα εστιατόρια.

Το tadeefi.gr δεσμεύεται ότι θα επανέλθει σύντομα με περισσότερες αποκαλύψεις. Βεβαιώνεται ότι κανένας οινοχόος δεν βασανίστηκε ή υπέστη προσβλητική συμπεριφορά , εκτός εργασίας , κατα την συγγραφή του παρόντος άρθρου.

Latest from Gastronomy

Vegan Chai Latte (Συνταγή)

Κρεμώδες, ισσοροπημένα πικάντικο και γευστικά ιδιαίτερο. Το τέλειο ζεστό ρόφημα για χειμωνιάτικες
Go to Top