Γιατί το Bloody Mairy είναι πιο λαχταριστό στα 30.000πόδια;

in Gastronomy by

Αυτό το ιδιαίτερο πικάντικο ποτό έχει αλλάξει διάφορες ονομασίες μέχρι να καταλήξει στην κ.Αιματερή Μαρία. Ορισμένοι ισχυρίζονται πως πρώτη φορά φτιάχτηκε στο Παρίση της Γαλλίας και συγκεκριμένα στο μαγαζί Harry’s New York Bar.

Γύρω στο 1920, ο μπάρμαν του Χάρι, ο Φερδινάντ Πέτι, άρχισε να πειραματίζεται με νέα κοκτέιλ, τα οποία είχαν ως κύριο συστατικό τους την βότκα. Αυτό γιατί εκείνη την περίοδο υπήρχε προς την Γαλλία μια εισροή από Ρώσους μετανάστες, εξαιτίας της επανάστασης και το αμερικάνικο ”κοκτέιλ” φυσικού χυμού ντομάτας ήτανε ήδη στα περισσότερα ράφια των γαλλικών παντοπωλείων.Έτσι μετά από από κάποιες προσπάθειες μειγμάτων και προσθήκες μερικών επιπλέον γεύσεων, όπως εκείνη του Worcestershire, του μαύρου πιπεριού και του λεμονιού, γεννήθηκε το πρώτο Bloody Mary.Στην συνέχεια Ο Petiot ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να εργαστεί στο King Cole Bar του ξενοδοχείου St. Régis, το οποίο ήταν γνωστό για το εξαιρετικά δημοφιλή κοκταίλ “The Red Snapper”.
Ορισμένοι βέβαια ισχυρίζονται πως το ποτό ονομάστηκε αργότερα Bloody Mary, από την βασίλισσα Mary Tudor λόγω της αιματερής βασιλείας της. Το Esquire από την άλλη δηλώνει πως το 1934 ο George Jessel είναι ο εμπνευστής του ονόματος και επηρεάστηκε από μια φίλη του την Mary Geraghty.

Μπορεί να είναι ένα ποτό με έντονες και δυνατές γεύσεις όμως η δημοτικότητα του οφείλεται και σε έναν άλλον παράγοντα. Ο χυμός ντόματας, το σέλινο ή οι ελιές (ή ακόμη και το μπέικον) δίνουν την αίσθηση πως δεν πρόκειται απλά για ένα κοκτέιλ, αλλά για ένα μικρό γεύμα! Σύμφωνα με το περιοδικό Eater αυτήν την άποψη μάλλον την έχει ενστερνιστεί ένα εστιατόριο στο Βανκούβερ του Καναδά το οποίο ”σερβίρει” το συγκεκριμένο ποτό με ένα ολόκληρο ψημένο κοτόπουλο.

Ενώ, το Bloody Mary αποτελεί ένα υπέροχο συνοδευτικό σε ένα γεύμα, εκεί που πραγματικά αλλάζει όλη του η γεύση είναι στον ουρανό.
Σύμφωνα, λοιπόν, με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Fraunhofer Institute for Building Physics στην Γερμανία, ο ξηρός αέρας που βρίσκεται στην καμπίνα ενός αεροσκάφους επηρεάζει την γευστική μας ικανότητα. Οπότε αν για κάποιον η πικάντικη και αλμυρή γεύση του Bloody Mary είναι απωθητική στην γη, μάλλον επιβάλλεται να πιεί ένα κατά την διάρκεια μιας πτήσης και αυτό λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουμε στο να διακρίνουμε καλά αλμυρές και πικάντικες γεύσεις εξαιτίας του ξηρού περιβάλλοντος .
Ανεξαρτήτως αν η αιματηρή ονομτο Bloody Mary είναι ένα δημοφιλές ποτό εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια.
Μπορεί να καταναλωθεί στην στεριά, στον αέρα, στο brunch, αλλά και στην παραλία ή όπου αλλού έχουμε όρεξη για ένα δυνατό κοκτέιλ.

Source: www.foodandwine.com                     Article:Why the Bloody Mary Tastes Extra Delicious on Airplanes

Featured Photo is not the original. Editing Sanchezguru