Δείπνο στα τυφλά

in Gastronomy by

Έχετε φανταστεί ποτέ πως θα ήτανε να δειπνούσατε χωρίς να βλέπετε τίποτα. Το εστιατόριο Blackout Dining in the Dark πραγματοποίησε αυτήν την ιδέα, προσφέροντας στους επιτίδειους γευσιγνώστες μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Ένα δείπνο με την απουσία της αίσθησης της όρασης.


Οι πελάτες πρέπει να αφαιρέσουν τα ρολόγια τους, τα κινητά τηλέφωνα, ακόμα και τους αναπτήρες τους. Τα υπάρχοντα τους τοποθετούνται σε ένα ασφαλές ντουλάπι και ύστερα επιλέγουν ένα από τα τρία menu.

Το προσωπικό σερβίρει τα πιάτα φορώντας γυαλιά νυχτερινής όρασης. Το menu περιλαμβάνει έξι διαφορετικές γεύσεις, με έμφαση στην πικάντικη ή πικάντικη/γλυκιά γεύση. Τα ποτά δεν παραγγέλνονται από πριν όπως τα πιάτα. Η τιμή των τριών πιάτων έρχεται στα 58,95 δολάρια, ενώ πριν από της 4μ.μ. υπάρχει happy hour με την τιμή να πέφτει στα 43,35 δολάρια.


Οι εμπνευστές αυτού του ξεχωριστού εστιατορίου πιστεύουν πως το κάθε δείπνο θα έχει μέση διάρκεια την μία ώρα. Με το που φτάσει κάποιος στο εσωτερικό του εστιατορίου, οι ιδιοκτήτες προειδοποιούν τους πελάτες να μην μετακινούνται μόνοι τους παρά μόνο με συνοδεία. Το εστιατόριο βρίσκεται στην κοιλάδα Boulevard.


Πριν οι πελάτες φύγουν από το 3,428 τετραγωνικών μέτρων εστιατόριο, οι ιδιοκτήτες καλούν από μεγάφωνα τον κόσμο να περιμένει τον συνοδό τους να τους οδηγήσει στο λόμπι και τους συμβουλεύουν πως επειδή πέρασε μία ώρα σε απόλυτο σκοτάδι υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτούν τα μάτια τους ,μέχρι να προσαρμοστούν στις φυσιολογικές συνθήκες.