Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου στο Μέγαρο Μουσικής (11/12-2-2017)

in Culture/Drasis by

CineDoc Kids / Πρωτάθλημα BeatBox για παιδιά


ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Συμπαραγωγή
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Anemon Productions

Το διήμερο αφιέρωμα Cinedocs Kids στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», δράσεις του οποίου στηρίζουν κυρίως την εκπαίδευση και την απασχόληση στη χώρα μας και συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Τον Φεβρουάριο ανοίγει αυλαία το CineDoc Kids με ένα διήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου, με ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας που αποτυπώνουν τη ζωή σε διαφορετικά μέρη της γης, μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων. Οι ταινίες συνθέτουν ένα μωσαϊκό ιστοριών που μπορούν να εμπνεύσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους νέους, βοηθώντας τους να νιώσουν ότι ανήκουν σε έναν ευρύτερο κόσμο. Στόχος είναι να δημιουργηθεί διάλογος πάνω στο ρόλο που παίζουν τα media, o κινηματογράφος, και γενικότερα η κινούμενη εικόνα, στη ζωή των παιδιών. Το φεστιβάλ Cinedoc Kids υλοποιείται από την Anemon Productions και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc σε συνδιοργάνωση με το Μέγαρο Μουσικής, τον κινηματογράφο Δαναός, και με την υποστήριξη των πρεσβειών της Σουηδίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών. 

Στις 11 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του διημέρου, θα φιλοξενηθεί σε συνεργασία με το Beatbox Greece το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beatbox 2017 – έως 18 ετών, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους νεότερους beatboxers της χώρας σε μάχες με τα μικρόφωνα πρόσωπο με πρόσωπο, για την ανάδειξη του Πρωταθλητή 2017, καθώς και εντυπωσιακά showcases από τους κριτές της διοργάνωσης. Θα προηγηθεί masterclass workshop, για μυημένους και μη, με καλεσμένο τον Βούλγαρο πρωταθλητή, διεθνώς αναγνωρισμένο beatboxer Rammon.

Εισαγωγή – Παρουσίαση: Τζωρτζίνα Λιώση & Γιάννης Χατζηγεωργίου

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου:

– 12:30 – 13:00: Σεμινάριο Beatbox
– 13:20 – 14:10: Προκριματικοί Beatbox
– 14:30 – 16:30: Προβολή ταινιών:
                          Η Μέρνα στο φως της δημοσιότητας (Mirjam Marks, Ολλανδία)
 Μάρθα και Νίκι (Tora Mkandawire Mårtens, Σουηδία)
– 16:50 – 18:50: Τελικοί Beatbox (Βραβείο νικητή στο Πρωτάθλημα Beatbox: Ένα ολοκληρωμένο πακέτο ηχογράφησης STEINBERG UR-22-MKII Recording Pack με την κάρτα ήχου UR-22-MKII, το πυκνωτικό μικρόφωνο ST-M01, τα ακουστικά ST-H01 και software)
– 19:10 – 21:10: Προβολή ταινίας: 
 Σονίτα (Rokhsareh Ghaemmaghami, Γερμανία, Σουηδία, Ιράν)

Στο πρόγραμμα ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές

– Η Μέρνα στο φως της δημοσιότητας (Spotlight on Merna)
Mirjam Marks, Ολλανδία
  Για παιδιά  από 9 ετών και άνω
Το να λάβεις μέρος στο The Voice Kids είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά για την εντεκάχρονη Μέρνα σημαίνει κάτι παραπάνω. Οι γονείς της είναι πρόσφυγες από το Ιράν, και ζουν στο Λίβανο, μια χώρα όπου ένας στους τρεις είναι πρόσφυγας. Εκείνο που τη βοηθάει είναι το τραγούδι, γιατί την ηρεμεί και την κάνει να φοβάται λιγότερο.

 Μάρθα και Νίκι (Martha and Niki)
Tora Mkandawire Mårtens, Σουηδία
  Για παιδιά  από 9 ετών και άνω
To 2010, η Μάρθα και η Νίκι έλαβαν μέρος στο μεγαλύτερο διεθνές πρωτάθλημα Street Dance, στο Παρίσι. Ήταν η πρώτη φορά που δύο κοπέλες έγιναν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο Hip Hop. Η ταινία αποτυπώνει την αγάπη τους για το χορό, καθώς και τη φιλία τους – που δοκιμάζεται.

– Σονίτα (Sonita)
Rokhsareh Ghaemmaghami, Γερμανία, Σουηδία, Ιράν
  Για παιδιά  από 10 ετών και άνω
Η 18χρονη Σονίτα, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, ζει στα φτωχά προάστια της Τεχεράνης και ονειρεύεται να γίνει διάσημη ράπερ. Η οικογένειά της έχει εντελώς αντίθετα σχέδια: να την παντρέψει για να κερδίσουν 9.000 δολάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CineDoc Kids: 
info@cinedoc.gr, www.cindoc.gr

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beatbox 2017 – έως 18 ετών: 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.beatboxgreece.com

Η συγκεκριμένη δράση είναι δωρεάν.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, χωρίς δελτία προτεραιότητας.

Latest from Culture

CHEAPART ATHENS 2017 (Free Events)

Το μέλλον σχεδιάζεται από τους πρωτοπόρους «Οι καινοτόμοι δεν έκαναν τον κόσμο
Go to Top