Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Μετα-διαδικτυακή Ποίηση

in Culture/Drasis by

Ψηφιακές Τετάρτες Γ’ Κύκλος | Το Διαδίκτυο είναι Νεκρό

Οι Ψηφιακές Τετάρτες της περιόδου 2016-17 χρησιμοποιούν ως εναρκτήριο σημείο το άρθρο της Hito Steyerl, “Too Much World: Is the Internet Dead?”, για να εξερευνήσουν τις απαντήσεις που δίνει η τέχνη στο ερώτημα της διαρκούς διασύνδεσής μας μέσα από το Διαδίκτυο και της δημιουργίας μιας υβριδικής πραγματικότητας ανάμεσα στο φυσικό και το ψηφιακό.

Οι Ψηφιακές Τετάρτες είναι μια πρωτοβουλία της Στέγης, με στόχο την παρουσίαση στο κοινό θεωρητικών τάσεων και καλλιτεχνικών ρευμάτων που ασχολούνται με το θέμα της ψηφιακής και διαδικτυακής τέχνης, τη σχέση τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας και των πολλαπλών αλληλεπιδράσεών τους.

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 | 19:00

Μετα-διαδικτυακή Ποίηση

Τι συμβαίνει όταν η ποίηση συναντά την τεχνολογία; Πώς αλλάζει ο τρόπος που διαβάζουμε, αντιλαμβανόμαστε και αισθανόμαστε την ποίηση;
Ομιλητές: Nick Montfort
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Συντελεστές

Σύλληψη: Πρόδρομος Τσιαβός
Επιμέλεια: Πρόδρομος Τσιαβός, Θοδωρής Χιώτης
Οργάνωση: Πάσκουα Βοργιά, Μαριάννα Χριστοφή
Βοηθός οργάνωσης & επιμέλειας: Ηρακλής Παπαθεοδώρου

Προϋποθέσεις

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μία ή παραπάνω ομιλίες, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση digital@sgt.gr, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η προθεσμία για την αίτηση συμμετοχής λήγει μια μέρα πριν τις ομιλίες.

Η συγκεκριμένη δράση είναι δωρεάν.

Πηγή: http://www.sgt.gr
Article: Ψηφιακές Τετάρτες / Γ’ Κύκλος | Το Διαδίκτυο είναι Νεκρό