240 αποκλεισμένες φάλαινες διασώθηκαν απο την παλίρροια στην Ν.Ζηλανδία

in Ecology by

Το Σαββάτο το απόγευμα εντοπίσαμε 240 αποκλεισμένες φάλαινες και φοβόμασταν μήπως καλήξουμε να έχουμε 240 νεκρές φάλαινες την επόμενη μέρα το πρωί” .

Ευτυχώς κατάφεραν να διασωθούν απο μόνες τους, συγκεκριμένα η παλίρροια βοήθησε τις φάλαινες να επιπλεύσουν και στην συνέχεια να κολυμπήσουν στην θάλασσα” ανέφερε σε δήλωση του ο Herb Christophers, εκπρόσωπος του τμήματος Διατήρησης Ζώων της Νέας Ζηλανδίας.

Αυτό το δυσάρεστο γεγονός ήταν το δεύτερο μέσα στον τελευταίο μήνα, που παρατηρήθηκε στην συγκεκριμένη περιοχή. Την προηγούμενη Πέμπτη εντοπίστηκε μια ομάδα από 400 φάλαινες στον κόλπο Golden bay, που βρίσκεται στο βορειδυτικό άκρο του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας.
Εκατοντάδες εθελοντές για αρκετές ημέρες προσπάθησαν να σώσουν τις εγκλωβισμένες φάλαινες. Δυστυχώς όμως οι περισσότερες παρα τις προσπάθειες να διατηρηθούν δροσερές δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

“Οι επίσημες αρχές ετοιμάζονται να μαζέψουν τα κουφάρια των εγκλωβισμένων φαλαινών” δήλωσε ο Herb Christophers

Ο αριθμός των εγκλωβισμένων φαλαινών που εντοπίστηκανστο Golden bay της Νέας Ζηλανδίας αυτό το διάστημα είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων 40 χρόνων. Σύμφωνα με τον περιβαντολλογικό οργανισμό Project Jonah (πρόγραμμα Ιωνάς) ο συγκεκριμένος κόλπος εξαιτίας της ρηχής και θολής θάλασσας μπερδεύει το σόναρ των θαλάσσιων θηλαστικών. Έτσι είναι πολύ εύκολο να εγκλωβιστούν σε μία άμπωτη και να παραμείνουν στον κόλπο μέχρι την επόμενη παλίρροια.

These photo are not the original.
Editing Sanchezguru.

Photo Source: Sputnik International, Channel NewsAsia, ABC News, Inhabitat