Ολλανδοί ψαράδες βρίσκουν τον πρώτο φαλιανό με δυο κεφάλια

in Ecology by
Ομάδα ψαράδων ανακάλυψε τυχαία τον πρώτο φαλιανό με δυο κεφάλια, αλλά τον έριξε πάλι μέσα στο νερό, γιατί δεν ήξερε πως να αντιδράσει.
Το περίεργο ζώο πιάστηκε από μια μηχανότρατα κοντά στο Hoek van Holland στην Ολλανδία και αποτελεί την πρώτη φώκια με δίδυμα κεφάλια που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα.

Φοβούμενοι πως η πράξη να κρατήσουν το δείγμα είναι παράνομη, οι ψαράδες τράβηξαν το ζώο κάποιες φωτογραφίες και ύστερα το έριξαν πίσω στον ωκεανό.
Εμπειρογνώμονες του Πανεπιστημίου του Ρότερνταμ παρακολουθούν αυτήν την στιγμή τις φωτογραφίες με την ελπίδα να μάθουν περισσότερα για τον parapagus dicephalus(μερική αδελφοποίηση).
…<<Η ανατομία των κητοειδών είναι εντυπωσιακά διαφορετική από τα χερσαία θηλαστικά με προσαρμογές για να ζουν στη θάλασσα ως θηλαστικό.», δήλωσε στο New Scientist ο Erwin Kompanje, μέλος του Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Erasmus στο Ρότερνταμ.>>…<<Η προσθήκη κάθε επιπλέον περίπτωσης στα γνωστά εννέα δείγματα φέρνει περισσότερες γνώσεις σχετικά με αυτή την πτυχή>>…

Το συγκεκριμένο δείγμα αποτελεί το 10ο παράδειγμα ενός συζευγμένου δίδυμου που έχουμε ανακαλύψει ως τώρα στην ομάδα των κητωδών.

…<<Τα φυσιολογικά δίδυμα είναι εξαιρετικά σπάνια στα κητοειδή>>… πρόσθεσε ο κ. Kompanje…<<Απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο σώμα του θηλυκού για περισσότερα από ένα έμβρυα>>…
Κλείνοντας την συνεντευξή του επισήμανε πως είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι ψαράδες αποφάσισαν να ρίξουν το πλάσμα πίσω στον ωκεανό, καθώς είναι μάλλον απίθανο να ξαναβρεθεί.

These photos are not the original. Editing Sanchezguru.

Source: www.telegraph.co.uk                              Article: Dutch fishermen discover world’s first two-headed porpoise