Τα βακτηρίδια που διασπούν απόβλητα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

in Ecology by
Ο Han Jie (Austin) Wang είναι 18 ετών, κατάγεται από το Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας και είναι αποφασισμένος να αποκτήσει έναν υγιή πλανήτη.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Wang αναζητά έναν τρόπο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα των μικροβιακών κυψελών καυσίμου (MFCs).

 

Τα MFC είναι βιοηλεκτροχημικά συστήματα που μετατρέπουν τη χημική ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια αξιοποιώντας τις δυνατότητες μεταφοράς ηλεκτρονίων ειδικών μικροοργανισμών.
Στον ερευνητικό πρόγραμμα Intel International Science and Engineering Fair (ISEF), ο Wang προσδιόρισε συγκεκριμένα γονίδια σε γενετικά ενισχυμένα βακτήρια Ε. Coli που τους επέτρεψαν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια αποτελεσματικά.
…<<Δουλεύω πάνω σε μια συσκευή που χρησιμοποιεί βακτήρια για να διασπάσει τα απόβλητα και να παράγει ηλεκτρική ενέργεια>>… ανέφερε σε συνεντευξή του.

 

Το ”σύστημα Wang” μπορεί να παράγει σημαντικά περισσότερη ισχύ από τις υπάρχουσες διεργασίες MFC με κόστος, που είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο και η ηλιακή ενέργεια. Ένα γεγονός, το οποίο σύμφωνα με τις προσωπικές του πεποιθήσεις θα καταστήσει τα MFC εμπορικά βιώσιμα.

 

Ο ίδιος αναμένει πως τα MFC θα διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο, όχι μόνο όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και στην παροχή ενέργειας στον τρίτο κόσμο.

 

Ο νεαρός μικροβιολόγος κέρδισε κορυφαίες διακρίσεις για την αυτή την έρευνα στο Intel ISEF 2016, όπως το βραβείο Gordon E. Moore και μια υποτροφία 75.000 δολαρίων.
Φέτος, 1.760 νέοι επιστήμονες συμμετείχαν στο ερευνητικό πρόγραμμα  Intel ISEF, οι οποίοι προήλθαν από 419 συνεργαζόμενα προγράμματα 77 περιοχών από όλον τον κόσμο.

 

Εκτός από τα βραβεία των νικητών, περίπου 600 φιναλίστ έλαβαν βραβεία και έπαθλα για εμπνευσμένη τους έρευνα, συμπεριλαμβανομένων 20 νικητών “Καλύτερης Κατηγορίας”, καθένας από τους οποίους έλαβε το βραβείο των 5.000 δολαρίων. Συνολικά απονεμήθηκαν περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια σε βραβεία.

 

…<<Αυτό το διεθνές πρόγραμμα επιστήμης και μηχανικής είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το τί μπορεί να επιτευχθεί, όταν σπουδαστές από διαφορετικά υπόβαθρα, προοπτικές και γεωγραφικές περιοχές συναντιούνται για να μοιραστούν ιδέες και λύσεις >>…αναφέρει ο Rosalind Hudnell, αντιπρόεδρος της Human Resources, διευθυντής εταιρικών υποθέσεων της Intel Corporation και πρόεδρος της Intel Foundation.
Source: iq.intel.com
Article: Teen Turns Sewage into Electricity to Win Global Science Fair
Featured Photo is not the original. Editing Sanchezguru.