Πως να αναπτύξετε ένα δάσος στο πίσω μέρος της αυλής σας;

in Ecology by

Τα δάση δεν πρέπει να λειτουργούν μόνο σαν φυσικά αποθέματα και να είναι απομονωμένα από την ανθρώπινη ζωη. Σύμφωνα με τον οικολογικό επιχειρηματία Shubhendu Sharma έχουμε την δυνατότητα να αναπτύξουμε ένα μικρό δάσος σε αστικές περιοχές με μηχανική επεξεργασία εδάφους, μικροβίων και βιομάζας.

Πριν ξεκινήσει ο άνθρωπος να κατασκευάζει πόλεις το μεγαλύτερο μέρος της γης καλυπτόταν από δάση. Το μέλλον βρίσκεται στη συνύπαρξη του ανθρώπου με το δάσος και όχι στην καταπάτηση για πρώτες ύλες και για κατοικίες. Το πρώτο πράγμα πού κάνουμε για να κατασκευάσουμε ένα δάσος είναι να φύγουμε από την εργοστασιακή σκέψη και εργοστασιακή  παραγωγική διαδικασία και τα βιομηχανικά επεξεργασμένα προϊόντα.
Όταν εμείς παίρνουμε μία πρώτη ύλη από τη φύση την επεξεργαζόμαστε και την κάνουμε ένα προϊόν για παράδειγμα παίρνουμε κόλλα από το δέντρο, την κάνουμε επεξεργασμένη κόλλα και ύστερα λάστιχο αυτοκινήτου. Η φύση λειτουργεί διαφορετικά γιατί εμείς από το λάστιχο αυτοκινήτου δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην πρώτη ύλη.
Για να κατασκευάσουμε ένα δάσος, λοιπόν, ξεκινάμε πρώτα βρίσκοντας τα  συστατικά του εδάφους, βλέποντας την αφή του ακόμα και νιώθοντας τη γεύση του. Εάν το έδαφος δεν μπορεί να συγκρατήσει το νερό τότε χρησιμοποιούμε βιομάζα ανάλογη για να επιτύχουμε αυτό το σκοπό. Εάν το έδαφος δεν έχει θρεπτικά συστατικά τότε χρησιμοποιούμε βιομάζα για να ενισχύσουμε αυτή του την αδυναμία Το μόνο που χρειάζεται ένα δάσος για να αναπτυχθεί είναι φως και θρεπτικά συστατικά τα υπόλοιπα η φύση τα αναλαμβάνει από μόνη της
Στο ακόλουθο video ο ίδιος ο Shubhendu Sharma μας περιγράφει πως μπορούμε να μεγαλώσουμε έναν δάσος 100 χρονών σε μόλις 10 χρόνια!