ΓΚΙΚΑΣ – CRAXTON – LEIGH FERMOR: Η γοητεία της ζωής στην Ελλάδα

in Culture/Drasis by

7 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2017
Η έκθεση παρουσιάζει τις ζωές τριών σημαντικών δημιουργών και στενών φίλων, του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα (1906-1994), του John Craxton (1922-2009) και του Patrick Leigh Fermor (1915-2011), από τα πρώτα χρόνια γνωριμίας τους, στα μέσα της δεκαετίας του ’40, έως το τέλος της ζωής τους.

Μέσα από έργα τέχνης, αποσπάσματα από κείμενα, φωτογραφίες, επιστολές, χειρόγραφα και εκδόσεις, παρακολουθούμε την προσωπική τους σχέση και την καλλιτεχνική τους πορεία, με κοινό πάντοτε παρονομαστή την αγάπη τους για την Ελλάδα.
Η έκθεση, εκτός από χρονολογική διαδρομή, διαρθρώνεται θεματικά με άξονα τους τόπους που τους ενέπνευσαν –την Ύδρα, την Καρδαμύλη, την Κρήτη και την Κέρκυρα–, φιλόξενοι τόποι όπου έζησαν και δημιούργησαν.

Τα έργα προέρχονται κυρίως από την Πινακοθήκη Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη και το Craxton Estate στο Λονδίνο, αλλα και από Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.
Συνοδεύεται από δίγλωσση έκδοση με κείμενα των επιμελητών και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Επιμέλεια έκθεσης: Εβίτα Αράπογλου, Sir Michael Llewellyn-Smith, Ian Collins, Ιωάννα Μωραΐτη.

Η συγκεκριμμένη δράση είναι δωρεάν για κατόχους κάρτας ανεργίας, για νέους κάτω από 22 ετών, για άτομα με ειδικές ανάγκες, για ξεναγούς, για μέλη του Μουσείο Μπενάκη (Μόνιμες Εκθέσεις), μέλη του ICOM και για κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (Μόνιμες Εκθέσεις

Μουσείο Μπενάκη – Κουμπάρη 1

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Λεβέντειος Πινακοθήκη, Μουσείο Μπενάκη και Craxton Estate

Featured photo is not the original. Editing Sanchezguru.

Source: www.benaki.gr/                                  Article: Γκίκας – Craxton – Leigh Fermor Η γοητεία της ζωής στην Ελλάδα

Latest from Culture

CHEAPART ATHENS 2017 (Free Events)

Το μέλλον σχεδιάζεται από τους πρωτοπόρους «Οι καινοτόμοι δεν έκαναν τον κόσμο
Go to Top