ATHENS BIKE WEEKEND 2017

in Culture/Drasis by

Ας γεμίσουμε την Αθήνα ποδήλατα

 

Η Πλατεία Συντάγματος γίνεται το κέντρο για μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες για τα πλεονεκτήματα της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου αστικής μετακίνησης, αναψυχής και άθλησης.

 

Για δυο μέρες, στην Πλατεία Συντάγματος δημιουργείται μια mini expo ποδηλατικού εξοπλισμού ενώ ταυτόχρονα στήνονται δράσεις για παιδιά και ενήλικες:

  • Μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά
  • Δοκιμές ηλεκτρικών ποδηλάτων
  • Δωρεάν πελματογράφημα
  • Δυνατότητα δοκιμής “κουμπωτών” πεταλιών
  • Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτου
  • BMX Show

είναι μερικές από τις δράσεις που μπορεί κάποιος να απολαύσει όλο το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 ως τις 18:00.

Συνδιοργάνωση: ΜBike – ΟΠΑΝΔΑ

24ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας

Την Κυριακή το πρωί, στις 10:00, δίνεται η εκκίνηση του 24ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας, της μεγαλύτερης μαζικής εκδήλωσης για το ποδήλατο στην πόλη.

Οι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια διαδρομή περίπου 13 χιλιομέτρων, στο κέντρο της Αθήνας, με το ποδήλατό τους, με απόλυτη ασφάλεια και να χαρούν την πόλη τους με ποδήλατο.

Ανοιχτός σε όλες τις ηλικίες και όλους τους πολίτες, Αθηναίους ή επισκέπτες, ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας αποτελεί την ευκαιρία να γνωρίσει κάποιος την Αθήνα χωρίς αυτοκίνητα και να ποδηλατήσει σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες, ανακαλύπτοντας την πόλη με άλλο μάτι.
Αποτελεί μια διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων και είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη μαζική ποδηλατική διοργάνωση στην Αθήνα.
Συμμετέχουν πάνω από 15.000 πολίτες!

Ο 24ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας, διοργανώνεται φέτος την Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, φυσικά από τον ΟΠΑΝΔΑ.

Η διαδρομή ξεκινά από την Λ. Αμαλίας, απέναντι από το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, ανεβαίνει την Β. Σοφίας και συνεχίζει αριστερά στη Λ. Αλεξάνδρας. Από κει κατεβαίνει την Ιουλιανού και φτάνει ως την Πλατεία Καραϊσκάκη για να στρίψει πάλι αριστερά και να καταλήξει στην Πειραιώς. Από κει φτάνει στην Πλ. Ομονοίας, στρίβει δεξιά στην Σταδίου προκειμένου να ολοκληρωθεί στην Πλατεία Συντάγματος.

Πρόκειται για μια διαδρομή περίπου 13 χιλιομέτρων που αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για μια βόλτα στην κλειστή στα αυτοκίνητα πόλη.

 


Διοργάνωση: ΟΠΑΝΔΑ

Αίτηση Συμμετοχής Ενηλίκου

Αίτηση Συμμετοχής Ανηλίκου

 

 

1st Athens CRITERIUM

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το περιοδικό ΜBike, διοργανώνουν ποδηλατικό αγώνα δρόμου, τύπου Criterium, στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 7 Μαΐου.Ο αγώνας γίνεται στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων ‘’Bike Weekend’’ που θα οργανωθούν στην Πλατεία Συντάγματος, με θέμα το ποδήλατο και είναι ενταγμένος στο Εθνικό Αγωνιστικό Καλεντάρι 2017 της ΕΟΠ και της UCI και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI για την κατηγορία ανδρών.Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει μπροστά από την Πλατεία Συντάγματος, στην Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Αγνώστου Στρατιώτη.Τεχνικό συνέδριο: Το Τεχνικό Συνέδριο των αγώνων θα γίνει την Κυριακή 07/05/2017 στις 10:00 σε χώρο που θα ανακοινωθεί. Εκεί θα γίνει και η παραλαβή των αριθμών.Η παρουσία των εκπροσώπων των Σωματείων είναι υποχρεωτική.Γραμματεία: Η Γραμματεία θα είναι ανοικτή την Κυριακή 07/05/17 από τις 09:00.• Tόπος: Πλατεία Συντάγματος.
• Διαδρομή: Σχεδόν επίπεδη, απόστασης 52,5 χιλιομέτρων (15 στροφές x 3500μέτρα)
Ο αγώνας ακολουθεί την εξής διαδρομή όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη :Λεωφόρος Αμαλίας, Λεωφόρος Βασ. Σοφίας, Λεωφόρος Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Όλγας και Λεωφόρος Αμαλίας, σε κυκλική πορεία, δεξιόστροφη.
Πρόγραμμα Αγώνων:
11.30 Αγώνας Criterium
13.30 Απονομές ΝικητώνΣυμμετοχή: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές κατηγορίας Ανδρών, Νέων και Εφήβων με δελτίο ΕΟΠ ή UCI σε ισχύ για το 2017 με αριθμό συμμετοχών έως 6 ανά Σωματείο και ανά κατηγορία. ( Μια ομάδα μπορεί να δηλώσει μέχρι 6 αθλητές στην κατηγορία Ανδρών-Νέων και μέχρι 6 στην κατηγορία Εφήβων). Επιτρέπεται η συμμετοχή μεικτών ομάδων με την προυπόθεση ότι όλοι οι αθλητές θα έχουν κοινή εμφάνιση.Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην συνημμένη φόρμα δήλωσης συμμετοχής Σωματείων, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, το έτος γέννησης του κάθε ποδηλάτη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, καθώς επίσης το ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο του εκπροσώπου του Σωματείου.Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές ως την Παρασκευή 28.04.2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση eopbike@otenet.gr πλήρως συμπληρωμένες. Πέραν της ημερομηνίας αυτής δεν θα γίνονται δεκτές.Τεχνικός οδηγός: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους εν ισχύ κανονισμούς δρόμου της UCI για τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ( Chapter VII –
CRITERIUMS), με κατάταξη τον τερματισμό του τελευταίου γύρου, με νικητή τον πρώτο αθλητή ή αυτόν που κάλυψε τους περισσότερους γύρους.Σταθερά Σέρβις: Θα υπάρχουν 2 σημεία σταθερών σέρβις.
Βραβεύσεις: Ο 1ος νικητής κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, 2ος νικητής αργυρό μετάλλιο, 3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο.Χρηματικά έπαθλα:
Το σύνολο των χρηματικών επάθλων είναι 500 ευρώ. Θα χρηματικά έπαθλα θα κατανεμηθούν ώς εξής:
1ος 300 ευρώ
2ος 150 ευρώ
3ος 50 ευρώΕπίσης θα υπάρχουν ενδιάμεσα σπριντ στις στροφές 10 και 5 πρίν από τον τερματισμό με δώρα από χορηγούς.Ιατρική υποστήριξη: Στον αγώνα θα υπάρχει κάλυψη με Ασθενοφόρο όχημα, Ιατρό του αγώνα και το σώμα των εθελοντών Σαμαριτὠν.Ρύθμιση απρόβλεπτων θεμάτων: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή.
Συνδιοργάνωση: ΜΒike – EOΠ – ΟΠΑΝΔΑ

H Συγκεκριμένες δράσεις είναι δωρεάν!

These photos are not the original. Editing Sanchezguru.

Source: www.mbike.gr, www.bikerace.gr, www.opanda.gr

Latest from Culture

CHEAPART ATHENS 2017 (Free Events)

Το μέλλον σχεδιάζεται από τους πρωτοπόρους «Οι καινοτόμοι δεν έκαναν τον κόσμο
Go to Top