Μετά την έκρηξη ακούς ακόμα το φως: Ένα αρχείο

in Culture/Drasis by

To Μετά την έκρηξη ακούς ακόμα το φως αποτελεί μια προσπάθεια να κατανοήσουμε τα γεγονότα και τις επιταγές της εποχής που κινητοποίησαν τις αναζητήσεις και τη δράση των καλλιτεχνών αλλά και να προσεγγίσουμε την ιδιαίτερη ταυτότητα της τέχνης τους σε συνδυασμό με τα θέματα που αυτή έθεσε για πρώτη φορά στη χώρα μας και να αναρωτηθούμε για τη σχέση τους με το σήμερα. Να παρατηρήσουμε τις συγγένειες, να εξετάσουμε τις θέσεις και τις απαντήσεις που εκείνοι έδωσαν σε ερωτήματα και υποθέσεις που σχεδόν μισό αιώνα αργότερα παραμένουν ακόμη εκκρεμείς και απασχολούν τη σημερινή καλλιτεχνική παραγωγή και τους νεότερους καλλιτέχνες.

Χωρίς να μας ενδιαφέρει η ιστορικοποίηση αλλά αντίθετα επιδιώκοντας περισσότερο τη δημιουργία μιας διαδραστικής συνθήκης που βασίζεται στο ζήτημα της συνέχειας και της ασυνέχειας της καλλιτεχνικής παράδοσης, στόχος είναι να αναρωτηθούμε: Τι έγινε από τότε μέχρι σήμερα; Πώς εκείνη η εποχή αντανακλάται στη δική μας; Ποια είναι η σχέση της σύγχρονης παραγωγής με τις προηγούμενες γενιές; Πώς διαβάζεται η προγενέστερη τέχνη με αφορμή σημερινά ερεθίσματα; Αμφισβήτηση και απελευθέρωση. Πολιτική και έκφραση. Αναταραχή και κατάρριψη των υπαρχουσών τυπολογιών. Εικαστική δημιουργία και λόγος (discourse) συνυφαίνονται σε μια διευρυμένη συζήτηση, που έρχεται να εκφράσει το ρήγμα που συντελέστηκε τη δεκαετία του ’70 στους παραδεδομένους τρόπους ανάγνωσης των έργων και των ιδεών στην Ευρώπη.

 Κάθε Δευτέρα τους μήνες Απρίλιο και Μάιο ο χώρος του 3 137 θα είναι ανοικτός στο κοινό παρουσιάζοντας αφίσες, καταλόγους, βίντεο, φωτογραφίες, άρθρα και βιβλία από συλλογές φίλων, καλλιτεχνών και ιστορικών τέχνης όπως και πολύτιμο αρχειακό υλικό από το Iνστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης ΙΣΕΤ και το Αρχείο του Ιδρύματος Δέστε.

 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 12.00 – 14.00 και με ραντεβού (κλειστά 17.04 και 01.05)

*Ο χώρος θα είναι ανοικτός το Σάββατο και Κυριακή 08-09/04 2017 12.00 – 14.00

H συγκεκριμένη δράση είναι δωρεάν!

This photo is not the original. Editing Sanchezguru.

Latest from Culture

CHEAPART ATHENS 2017 (Free Events)

Το μέλλον σχεδιάζεται από τους πρωτοπόρους «Οι καινοτόμοι δεν έκαναν τον κόσμο
Go to Top