Πόσο σίγουροι είστε για τον κωδικό πρόσβασης σας;

in Cosmos by

Είστε σίγουροι πως δεν μπορείτε να πέσετε θύματα υποκλοπής;

Οι επίσημες κατευθυντήριες γραμμές της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τη δημιουργία ενός ”αόρατου” κωδικού πρόσβασης δημιουργήθηκαν το 2003 από έναν άνθρωπο, τον Bill Burr. Σε έναν οδηγό 8 σελίδων, ο ίδιος ορίζει ότι οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να γίνονται από παράξενα μείγματα κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων και ο χρήστης οφείλει να τους αλλάζει τακτικά. Θεωρητικά, αυτό σήμαινε πως πρέπει να χρησιμοποιούμε κωδικούς πρόσβασης όπως: Tr0ub4dor & 3. Πρακτικά όμως, οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν καθημερινές λέξεις όταν έπρεπε να τον ενημερώσουν ουστικά τις περισσότερες φορές πρόσθεταν έναν χαρακτήρα ή έναν αριθμό.

…<<Πολλοί χρησιμοποιούν λέξεις όπως μανάνα και έναν αριθμό, δεν επιλέγουν καλούς κωδικούς πρόσβασης, ανεξάρτητα αν εσύ τους συμβουλεύεις ή όχι>>…, δήλωσε ο Burr, ο οποίος βρίσκεται σε σύνταξη αυτήν την στιμή, σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

Αν είναι δυνατόν ξεχάστε όλα όσα νομίζατε ότι γνωρίζατε όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και δημιουργήστε έναν κωδικό, που πραγματικά λειτουργεί σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της αμερικάνικης κυβέρνησης, οι οποίες ξαναγράφτηκαν εξολοκλήρου φέτος τον Ιούνιο. Οι πιο φιλικές προς το χρήστη ενημερώσεις δεν επιβάλλουν την απαραίτητα την χρήση ειδικών χαρακτήρων ή μια περιοδική ανανέωση του κωδικού πρόσβασης σας (εκτός εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί). Σύμφωνα, λοιπόν, με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές τα παράλογα σύνολα γραμμάτων και αριθμών, τα οποία στην πραγματικότητα είναι σχεδόν αδύνατο να θυμηθούμε, είναι πιο εύκολα να ¨σπάσουν¨, ενώ οι φράσεις των τεσσάρων ή περισσότερων τυχαίων λέξεων είναι και πιο εύκολες να αποτυπωθούν στην μνήμη μας και πιο δύσκολες να αποδικωποιηθούν.

Για να απεικονίσει αυτή την ιδέα, ο γελοιογράφος Randall Munroe, δήλωσε ότι θα χρειαστούν μόνο τρεις μέρες για να ¨σπάσουμε¨ τον κωδικό “Tr0ub4dor & 3“, αλλά 550 χρόνια για να σπάσουμε την φράση με τις εξής ακόλουθες λέξεις “correcthorsebatterystaple“.

Εν κατακλείδη, διαλέξτε τέσσερις λέξεις που είναι πιθανό να θυμηθείτε και ενώστε τες σε μία φράση!
Featured photo editing Sanchezguru.
Source: www.esquire.com                       Article: Change Your Password as Soon as You Read This