Πέρα από τα σύνορα: Ο γύρος του κόσμου σε 90 μέρες

in Cosmos by

Τον Αύγουστο του 2017, ο JP Schulze και ο Louis Cole θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι επιβιβαζόμενοι σε ένα μικρό αεροπλάνο 2 κινητήρων. Μαζί τους θα έχουν ένα εξοπλισμό φωτογραφικής μηχανής και κάμερας, όσα περισσότερα καύσιμα μπορούν να κουβαλήσουν, έναν βασικό εξοπλισμό επιβίωσης και άφθονη όρεξη για περιπέτεια. Σκοπός του ταξιδιού τους είναι να αναχωρήσουν με κατεύθυνση ανατολική, να διανύσουν πάνω από 40 μίλια και ύστερα να επιστρέψουν στο μέρος όπου ξεκίνησαν, έχοντας ταξιδέψει με το αεροπλάνο τους γύρω από όλο τον κόσμο.

Το παραπάνω ταξίδι πραγματοποιείται για την δημιουργία ενός ιδιαίτερου ντοκιμαντέρ, που θα προσπαθήσει να μας μεταφέρει μια συνοπτική εκδοχή της παγκόσμιας διαφορετικότητας. Οι Louis και JP θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε διαφορετικούς πολιτισμούς και θα μας παρουσιάσουν μέσα από την κάμερα τους την ομορφιά αυτής της εμπειρίας.

Ο JP θα είναι ο πιλότος αυτής της περιπέτειας, ενώ ο Luis θα επικεντρωθεί στην κινηματογραφική παραγωγή. Μαζί τους θα υπάρχει και ένα πλήρωμα εδάφους, το οποίο μαζί με την μονάδα παραγωγής θα τους διευκολύνουν σε ότι χρειαστούν π.χ. ανεφοδιασμοί, ενημερώσεις για τις καιρικές συνθήκες κλπ.

 

 

Οι πρωταγωνιστές αυτού του ντοκιμαντέρ θα ταξιδέψουν σε περισσότερες από 22 χώρες, 6 ηπείρους. Πρόθεση τους είναι να  προσφέρουν ένα διαφορετικό και πολιτισμικά πλούσιο περιβάλλον κινηματογράφησης.
 

 

…<<Θα είναι μια ταινία που γιορτάζει την ενότητα, τις διαφορές και την αγάπη. Σκοπεύουμε να σπάσουμε τα σύνορα, να δείξουμε πόσο μικρός είναι ο κόσμος μας και να ενθαρρύνουμε τους άλλους να ταξιδεύουν και να εξερευνούν.>>…

 

…<<Σκοπεύουμε να βρούμε έκτακτους και απλούς ανθρώπους, από κάθε είδους περιβάλλοντα, που ζουν ζωές που είναι αληθινές για τον εαυτό τους και τους κόσμους τους, ενώ αγκαλιάζουν τους κόσμους των άλλων – θέλουμε παραδείγματα πραγματικά αληθινής και ειρηνικής ζωής.>>…

 

 

Στις αρχές του 2015, οι δύο φίλοι αποφάσισαν να περάσουν δύο βδομάδας στην Ν.Αφρική. Κάλυψαν με το μικρό αεροπλάνο τους (2θέσιο Sling) 5000 μίλια και περιηγήθηκαν σε αρκετές διαφορετικές πολιτισμικές συνήθειες τοπικών κοινοτήτων. Σημαντική ήταν η επαφή τους με την φυλή Himba, οι οποίοι ζουν με βάση τις παραδόσεις των προγόνων τους αποκομμένοι από την σημερινή κουλτούρα και τεχνολογία. Η παρακάτω φωτογραφία με τα παιδιά να χαζεύουν με ενθουσιασμό το tablet τόνισε στους πρωταγωνιστές του Add to ντοκιμαντέρ το γεγονός πως υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα να μάθουν από και για άλλους πολιτισμούς.

…<<Σε έναν τόσο διαιρεμένο κόσμο, αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να δημιουργήσουμε μια ταινία που να αγκαλιάζει και να γιορτάζει τις διαφορές, προωθώντας την κατανόηση και την ενσυναίσθηση, αντί του φανατισμού και το μίσους, που τελικά προέρχεται από την έλλειψη κατανόησης και του φόβου.>>…
Juan Peter Sculze
Louid Cole

 
Source: www.kickstarter.com / Article: Beyond Borders – A Film Celebrating Global Diversity

These Photos are not the original. Editing Sanchezguru

Latest from Cosmos

Go to Top