Εικόνες: SoftBank Robot World 2017 in Tokyo

in Cosmos by

Αυτήν την φορά το tadeefi.gr σας ταξιδεύει την Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο Τόκιο για ένα ταξίδι στο…παρόν. Ο Atlas, o Pepper, o Nao, ο Musio X και το J-Deite Quarter transforming robot είναι κάποια από τα δημιουργήματα του Ομίλου SoftBank. Εταιρίες όπως SoftBank Robotics, η Boston Dynamics και η Brain Corp εκθέτουν τα ρομπότ τους σε ένα διήμερο συνέδριο δίνοντας μας μια γεύση από το μέλλον.

Photo Caption: Tomohiro Ohsumi

A Pepper humanoid robot is demonstrated in front of Atlas, left, and Spot robots

Photo Caption: Tomohiro Ohsumi

The J-Deite Quarter transforming robot at SoftBank Robot World.

Photo Caption: Tomohiro Ohsumi

Brain Corp.’s autonomous cleaning robot is demonstrated.

Pepper

Η πιο πρόσφατη δημιουργία της SoftBank Robotics, είναι ο Pepper, το πρώτο ρομπότ που έχει σχεδιαστεί για να ζει με ανθρώπους. Ο Pepper είναι πολύ περισσότερο από ένα ρομπότ, είναι ένας σύντροφος, ικανός να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω της φωνής, της αφής και των συναισθημάτων.

NAO

Στη Γαλλία, σε ένα εξειδικευμένο κέντρο που συμπεριλαμβάνει εκπαίδευση παιδιών με αυτισμό «Autistes sans Frontière», ο NAO και Λούκας έχουν σφυρηλατήσει έναν ειδικό δεσμό. Ανυπόμονος και πάντα θετικός, ο NAO ενθαρρύνει τον Lucas χωρίς να τον κρίνει. Εξαιτίας του ΝΑΟ, ο Λούκας είναι πιο ήρεμος και η διαδραστική επαφή του με τους ενήλικες έγινε ευκολότερη!

Musio

Ο Musio είναι ένα ρομπότ με τεχνολογία Α.Ι. και έχει σχεδιαστεί για να μαθαίνει, να προσαρμόζεται και να μεγαλώνει μαζί μας. Πέρα από τις ικανότητες του να βοηθήσει σε βασικές εργασίες, ο Musio μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τα παιδιά. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το Musio, τόσο πιο έξυπνο γίνεται.

Atlas

Ο Atlas είναι ένα προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ. Το σύστημα ελέγχου του συντονίζει τις κινήσεις των βραχιόνων, του κορμού και των ποδιών με αποτέλεσμα να έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί όλο το σώμα όταν αντιμετωπίζει εργασιακές δυσκολίες. Η ικανότητα του Atlas να ισορροπεί όταν εκτελεί εργασίες του επιτρέπει καταλαμβάνει ένα μικρό χώρο, ενώ διαχειρίζεται μεγάλο όγκο και βάρος.

Επίσης ο Atlas εκμεταλλεύεται την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης εξοικονομώντας βάρος και όγκο, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα αξιόλογο μικρό ρομπότ με μεγάλη αντοχή. Η στερεοφωνική όραση, η ανίχνευση εμβέλειας και άλλοι αισθητήρες δίνουν στον Atlas την δυνατότητα να χειρίζεται διάφορα αντικείμενα στο περιβάλλον του και να ταξιδεύει σε άγριο έδαφος. Επίσης έχει την δυνατότητα διατηρεί την ισορροπία του ακόμα και άμα σκοντάψει, ενώ εάν πέσει κάτω έχει την δυνατότητα να ξανασηκωθεί.

Source: www.bostondynamics.com/atlas

Source: www.indiegogo.com                       Article: Meet Musio, Your Curious New Friend

Source: www.ald.softbankrobotics.co

These photos are not the original. Editing Sanchezguru.

 

Latest from Cosmos

Go to Top