Εθνική απαγόρευση της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στο Πακιστάν

in Cosmos by

Το Ανώτατο Δικαστήριο στην πρωτεύουσα του Πακιστάν εξέδωσε την Δευτέρα διαταγή, η οποία απαγόρευσε τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου σε όλη τη χώρα «με άμεση ισχύ».

Η επίσημη διαταγή απαγορεύει την δημοσιοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω ηλεκτρονικής και έντυπης ενημέρωσης, καθώς και την πώληση των συναφών εμπορευμάτων και αναφέρει ότι η ημέρα δεν μπορεί να γιορτάζεται σε “οποιοδήποτε δημόσιο χώρο ή κτήριο της κυβέρνησης.”

Το δικαστήριο ζήτησε από την Ρυθμιστική Αρχή Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (PEMRA) να παρακολουθεί και να αναφέρει οποιαδήποτε παραβίαση της απαγόρευσης.
Για αυτήν την απόφαση του δικαστηρίου, υπαίτιος είναι ο Αμπντούλ Waheed, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι συνεχιζόμενες προσφορές που πραγματοποιούνται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι σύμφωνες με τις διδασκαλίες του Ισλάμ και πρέπει να απαγορευτούν αμέσως. Στο Πακιστάν, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θεωρείται από ορισμένους ως ανήθικη, μια από τις κακές επιρροές του δυτικού πολιτισμού.
Η Αντίσταση εναντίον της δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Θρησκευτικές ομάδες όπως η Ισλαμική jamat, το πολιτικό κόμμα e Islami συχνά έχουν διαμαρτυρηθεί για τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στη χώρα. Επίσης πραγματοποιούνται συλλαλητήρια σε ετήσια βάση κατά τον εορτασμό της 14 Φεβρουαρίου.
Παρά το γεγονός πως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν γιορτάζεται ευρέως σε όλη τη χώρα, τα τελευταία χρόνια, διάφορες εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν την γιορτινή ημέρα για να προωθήσουν τα προϊόντα τους.
Ήδη από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, οι πωλητές έχουν αρχίσει να πωλούν μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς και η τιμή των κόκκινων τριαντάφυλλων αυξάνεται συνεχώς.
Ο Mohammad Naveed, ο οποίος διευθύνει ένα ανθοπωλείο σε μια άκρη του δρόμου , δήλωσε ότι είχε επενδύσει 2000 $ σε αγορές, για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Τα Ανθοπωλεία προμηθεύονται λουλούδια από το εξωτερικό και από τα κοντινά χωράφια του Πουντζάμπ. Συνήθως κερδίζουν περίπου $ 80 από  ημερήσιες πωλήσεις. Το ποσό αυτό όμως αυξάνεται δέκα φορές την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. “Η απαγόρευση αυτή είναι μια καταστροφή, την οποία εμείς δεν μπορούμε να αντέξουμε“, δήλωσε ο Naveed.
These Photos are not the original. Editing Sanchezguru