Μια γυναίκα ηρωίδα ναυλώσε ένα αεροπλάνο για τη διάσωση 300 ζώων από τον τυφώνα Μαρία

in Cosmos by

Το έκανα επειδή έπρεπε να γίνει.

Μετά τον τυφώνα Irma, έχουμε δει σίγουρα κάποιες αποστολές διάσωσης. Ωστόσο, μια γυναίκα από την Βιρτζίνια πραγματοποίησε ένα σχέδιο που περιλάμβανε τη ναύλωση ενός αεροσκάφους για την διάσωση 300 ανήμπορων ζώων από την Καραϊβική, καθώς ο τυφώνας Μαρία απειλούσε με ακόμη περισσότερες ζημιές στα νησιά.

Sali Gear

Η Sali Gear είναι συνιδιοκτήτρια του Island Dog Rescue, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που συνεργάζεται με ομάδες προστασίας των ζώων, που δραστηριοποιούνται στα Παρθένα Νησιά των Η.Π.Α.. Όταν είδε την καταστροφή που άφησε πίσω του ο τυφώνας Irma, ήξερε ότι έπρεπε να δράσει.

Φυσικά, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Gear διασώζει ζώα από τα νησιά της Καραϊβικής. Το αρχικό της σχέδιο ήταν να πετάει πάνω από περίπου 20 νησιά κάθε μέρα για μια εβδομάδα. Δυστυχώς όμως, όταν ο τυφώνας Maria άρχισε να κατευθύνεται προς τα νησιά, έπρεπε να δράσει γρήγορα. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, με τη βοήθεια δωρητών, ήταν σε θέση να κλείσει μια πτήση charter αξίας 112.000 δολαρίων από το Μαϊάμι, καθώς και να αγοράσει αεροσκάφη αξίας 5.000 δολαρίων για να μεταφέρει τα παρατημένα κατοικίδια ζώα.

“Οι άνθρωποι έχουν μετακινήσει τον ουρανό και τη γη για να επιτευχθεί αυτή η προσπάθεια διάσωσης”, επισήμανε η Gear στην Virginian-Pilot.

Εδώ και δύο εβδομάδες 300 ”ιδιαίτερα” κιβώτια (που έγραφαν με έντονο πορτοκαλί χρώμα την ακόλουθη σημείωση “Έζησα τον τυφώνα Irma, είμαι ακόμα νευρικός, παρακαλώ να είστε προσεκτικοί μαζί μου”) έφτασαν με ασφάλεια στο Norfolk της Βιρτζίνια, πριν μεταφερθούν στο αγρόκτημα της Gear στην Virginia Beach.

«Όλα φαίνονται χαρούμενα», επισημαίνει ο Virgin Christi Sjolund, διευθυντής της ζωικής διάσωσης Hope for Life, παρά την ταλαιπωρία από τον τυφώνα και το αεροπορικό ταξίδι. “έτσι είναι τα νησιώτικα σκυλιά.” συνεχίζει.

Τα διασωθέντα σκυλιά και γάτες έχουν τα έχουν ως τώρα παραλάβει, άλλες ομάδες διάσωσης και βρίσκονται ήδη στα νέα τους σπίτια, σε μέρη όπως η Βοστώνη, το Πίτσμπουργκ, το Σαρλότ, η Βόρεια Καρολίνα και πολλά άλλα.

These photos are not the original. Editing Sanchezguru.

Source: www.countryliving.com                Article: A Heroic Woman Chartered a Plane to Rescue 300 Animals from Hurricane Maria

Source: pilotonline.com                              Article: Virginia Beach woman chartered plane to rescue 300 animals as Hurricane Maria bore down on Caribbean

 

Latest from Cosmos

Go to Top