Το face id ξεγελάστηκε από 2 ξαδέλφια, πιστεύοντας πως είναι το ίδιο πρόσωπο

in Cosmos by

Έχουν ήδη υπάρξει πολλές αναφορές στενών μελών της ίδιας οικογένειας που είναι σε θέση να ξεκλειδώσουν με επιτυχία το iPhone X του άλλου, χρησιμοποιώντας την αναγνώριση προσώπου (Face Id).
Χθες μετά την δημοσίευση μιας ιστορίας, που αφορούσε ένα παιδί που κατάφερε να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο της μητέρας του, ένα άλλο ζευγάρι ατόμων το κατάφερε επίσης. Η διαφορά? Ότι αυτή τη φορά δεν είναι μητέρα και γιος, ή αδέλφια, αλλά “πολύ πιο απομακρυσμένα” τρίτα ξαδέλφια.

Μπορώ να ξεκλειδώσω το iPhone X του ξαδέλφου μου και εκείνος μπορεί να ξεκλειδώσει το δικό μου.
δήλωσε ο Charlie Zervos στο Cult of Mac μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ο Zervos επισήμανεωότι αυτός και ο ξαδέλφος του είναι τρίτοι ξαδέλφια, που σημαίνει ότι μοιράζονται τουλάχιστον ένα σύνολο προ-προ-παππούδων. Ωστόσο, το Face Id αναγνώρισε ότι “έχουμε παρόμοια χαρακτηριστικά.”

Όπως μας είπε ο Zervos , «βρήκα ότι αρχικά δεν δέχεται το πρόσωπο του ξαδέλφου μου, αλλά μόλις το πληκτρολογησε τον κωδικό μου, (μόνο μία φορά) του επιτρέπει συνεχώς να έχει πρόσβαση στο τηλέφωνο, μέσω του Face ID».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Face ID δεν είχε “πρόβλημα” και μόνο μετά από επίμονες προσπάθειες να το κοροϊδέψουν κατέφεραν να μπορεί ο ένας να ανοίγει το κινητό του άλλου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι και οι δυο ξαδέλφια είχαν φαινομενικά πρόσβαση στον κωδικό του άλλου.

Οι άνθρωποι που κατόρθωσαν να παρακάμψουν την Αναγνώριση Προσώπου έδειξαν μερικές φορές ότι μπορεί μερικές φορές να σχετίζονται με την ποιότητα των συνθηκών κατά την τοποθέτησή της καταχώρησης του προσώπου τους. Εάν διαπιστώσετε ότι ένα μέλος της οικογένειας έχει πρόσβαση στο κινητό σας μέσω του Face Id, δοκιμάστε να κάνετε εκ νέου την καταχώριση  κάτω από διαφορετικές συνθήκες και να δείτε εάν λειτουργεί.

Μην ανησυχείτε όμως, έως ότου να ακούσετε αναφορές για κλέφτες που έχουν πρόσβαση στο iPhone X μέσω του Face ID, μόνο κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο μπορεί να το “κοροϊδέψει”!