Ιπτάμενος Άη Βασίλης

in Cosmos by
Screenshot Youtube/Casey Neistat

Αυτά τα Χριστούγεννα ο Casey Neistat (Youtuber & filmmacker) αποφάσισε να υποδυθεί τον Άγιο Βασίλη και να μοιράσει χαρά με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Αντί για έλκηθρο χρησιμοποίησε μια σανίδα του snowboard και την θέση των αγαπημένων μας ταράνδων πήρε ένα drone.

Screenshot Youtube/CaseyNeistat

 

Δεν πρόκειται για ένα απλό drone όμως. Το συγκεκριμένο αποτελεί δημιουργία των Elaine, Stratton και Justin, οι οποίοι σχεδίασαν κατασκεύασαν και πλοήγησαν το drone, χωρίς καμία προστριβή. Ο Casey Neistat και η υπόλοιπη ομάδα ισχυρίζεται λοιπόν πως κανένα drone έως τώρα δεν έχει καταφέρει να σηκώσει το βάρος ενός ανθρώπου (πόσο μάλλον του Άη Βασίλη) και εκείνοι είναι οι πρώτοι που το κατάφεραν.

 

Screenshot Youtube/Casey Neistat

 

Η χρήση ενός drone ως τώρα είναι διαδεδομένη για την λήψη φωτογραφιών, τη δημιουργία film (επαγγελματικών ή ερασιτεχνικών), για υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων ακόμα και ως μέσα επαγγελματικών αγώνων οδήγησης. Η πρωτότυπη ιδέα και η υλοποίηση της μας έδωσαν την δυνατότητα να απολαύσουμε ένα ιδιαίτερο film με σκηνικό ένα μικρό Φιλανδικό χωρίο ντυμένο με τα παραδοσιακά γιορτινά του χρώματα.

 

Screenshot Youtube/Casey Neistat

 

Με την βοήθεια του Jesse Wellens το film γυρίστηκε με 360 camera για να έχουν την εμπειρία οι θεατές να ζήσουν την στιγμή με μία ιδιαίτερη ματιά. Οι εναλλαγές ανάμεσα στις εναέριες λήψεις από κάμερες 360, drone και στις non drone/σταθερές δημιουργούν ένα αποτέλεσμα αρκετά φαντασμαγορικό με επικέντρωση στις σκηνές όπου ο Casey Neistat πραγματικά πετάει σαν Άη Βασίλης.

Τελικά μήπως τα drone συμβάλλουν πέρα από την ψυχαγωγία μας και σε πρωτότυπο μέσο μεταφοράς;

Screenshot Youtube/Casey Neistat
Tags:

Latest from Cosmos

Go to Top