Αυτοδίδακτοι έφηβοι μηχανικοί κατασκευάζουν σκηνή για αστέγους που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια

in Cosmos by
Με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της έλλειψης στέγης της Ν.Καλιφόρνιας, μια γυναικεία ομάδα εφήβων κατέληξε σε μια έξυπνη ιδέα: Μια φορητή τέντα, η οποία εκμεταλεύεται την ηλιακή ενέργεια. Παρά το γεγονός πως οι 12 μαθήτριες, που ασχολήθηκαν με το εγχείρημα, δεν είχαν επίσημα κάποιο πτυχίο μηχανικού, έμαθαν μόνες τους τα βασικά για να μπορέσουν να σχεδιάσουν, να εκτυπώσουν (3D printing), αλλά και να συναρμολογήσουν αυτό το καινοτόμο καταφύγιο αστέγων.
Photo caption Scott Witter/Mashable

Τί είναι αυτό που κάνει την συγκεκριμένη σκηνή ξεχωριστή; Πέρα απο την δυνατότητα τα να μαζέυεται σε ένα σακίδιο, αυτό το κινητό καταφύγιο είναι εξοπλισμένο με φώτα, ένα ζυγάρι θήρων USB, καθώς και μια υποδοχή micro usb και όλα μαζί τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια!
Ελπίζουμε πως αυτή η σκηνή με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τελευταίας τεχνολογίας θα βελτιωσεί σε ένα βαθμό την ζωή των αστέγων, των οποίων τα προβλήματα ολοένα και πολλαπλασιάζονται>>>…<< Επειδή ζούμε εδώ, βλέπουμε πως τα προβλήματα τους αυξάνονται συνεχώς>> εξηγεί η Maggie Meja, μέλος της ομάδας.

Photo caption Scott Witter/Mashable

 

Photo caption Scott Witter/Mashable

Πρόσφατα, η ομάδα των κοριτσιών παρουσίασε αυτό το προϊόν σε μια νέα διάσκεψη εφευρετών στο Massachusetts Institute of Technology (MIT). Ελπίζουν πως η δημοσιότητα του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα έχει ως αποτέλεσμα την συνειδητοποίηση του φαινομένου της έλλειψης στέγης, αλλά και την μαζική παραγωγή προϊόντων, τα οποία θα έχουν ως σκοπό να αλλάξουν την ζωή των αστέγων όσο δυνατών προς το καλύτερο.

Photo caption Scott Witter/Mashable

Οι αυτοδίδακτοι μηχανικοί χρησιμοποίησαν ιστοσελίδες όπως το Google και το YouTube για να σχεδιάσουν και να συναρμολογήσουν το προϊόν DIY, το οποίο είναι εξοπλισμένο με φώτα και θύρες USB που λειτουργούν με ηλιακούς συλλέκτες.

Photo caption Scott Witter/Mashable

Source: mymodernmet.com Article: Team of Teenage Girls Creates Portable, Solar-Powered Tent for the Homeless
These photos are not the original. Editing Sanchezguru.

Latest from Cosmos

Go to Top