9 σύγχρονα σπίτια κατασκευασμένα από Container

in Cosmos by

Αυτά τα container συνήθως μεταφέρουν αγαθά σε όλο τον κόσμο, αυτή την φορά όμως έχουν ”αναγεννηθεί” σε δομικά και σχεδιαστικά στοιχεία σύγχρονων σπιτιών.
Η ομορφιά της χρήσης των containers, ως κατασκευαστικά υλικά μπορεί να μην είναι προφανής για το μη εκπαιδευμένο μάτι, αλλά οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν βρει τρόπους να τα χρησιμοποιήσουν, όχι μόνο σαν ανθεκτικές βιομηχανικές κατασκευές, αλλά και σαν δομικά υλικά αμέτρητων, φιλικών προς τον προϋπολογισμό, κατοικιών.

Στοιβαγμένα container μέσα σε ένα σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο

Τα containers στοιβάζονται, ενώνονται με χαλύβδινους σωλήνες και συνδέονται με ενισχυμένους αρμούς δαπέδου για να είναι ασφαλείς σε πιθανότητα σεισμού.

Τρία containers γίνονται ένα σπίτι στο Σαν Ντιέγκο

Photo: Kevin Walsh Photography

Τρία containers συνδυάστηκαν για τον Mike McConkey, από τον Chris Bittner της OBR Architecture. Εκτός από το ανακυκλωμένο εξωτερικό, το εσωτερικό είναι επίσης προσανατολισμένο ώστε να είναι μια πλήρη βιώσιμη κατοικία, με δάπεδα, συσκευές και μπάνιο.

Ένα Τροπικό σπίτι από container στην Τζακάρτα

Photo: Teddy Yunantha

Για να αντιμετωπιστεί η υψηλή υγρασία και ο ζεστός καιρός της Τζακάρτα, η εταιρία σχεδιασμού Atelier Riri συνδύασε τέσσερα container και δημιούργησε ανοίγματα, τα οποία επιτρέπουν φυσικό εξαερισμό. Ένα κόκκινο δωμάτιο παιχνιδιού δίνει τη θέση του σε ένα δεύτερο πράσινο χώρο στην οροφή, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επέκταση του εσωτερικού χώρου.

Ένα ελαφρύ και ευάερο σπίτι στην Κόστα Ρίκα

Photo: Sergio Pucci

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Maria Jose Trejos για έναν φωτογράφο, το σπίτι αποτελείται από container με λευκά βαμμένα δοχεία, που αλληλοσυνδέονται και είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να δημιουργούν μια φωτεινή αυλή. Δύοcontainer στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, για να δημιουργήσουν το κεντρικό δωμάτιο διπλού ύψους – ιδανικό για μεγάλες εκδηλώσεις. Επίσης μπορεί να διαμορφωθεί αρκετά εύκολα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φωτογραφικό στούντιο.

Σπίτι από container στην Πενσυλβάνια

Photo: Ike Edeani

Ο Bill Mathesius χρησιμοποίησε 11 container στην κατ ‘εξοχήν αυτο-σχεδιασμένη κατοικία του κοντά στα σύνορα του Νιου Τζέρσεϋ-Πενσυλβανίας. Η δομή αποτελείται από container στον δεύτερο όροφο και τρία στον τρίτο όροφο. Με συγκεκριμμένες τροποποιήσεις ήταν σε θέση να δημιουργήσει ένα μοναδικό φεγγίτη, στον κύριο χώρο διαβίωσης.

Ένα σπίτι σαν γυάλινη αποθήκη στο Βόρειο Μέιν

Photo from Quik Build: Adam Kalkin’s ABC of Container Architecture. Courtesy of Adam Kalkin.

Σχεδιασμένο από τον Adam Kalkin, οκτώ κόκκινα-πορτοκαλί container διαμορφώνουν το εσωτερικό αυτού του σπιτιού, το οποίο έχει ένα εξωτερικό που μοιάζει με ένα γυάλινο υπόστεγο ή αποθήκη. Μεμονωμένα δωμάτια, όπως το σαλόνι, είναι τοποθετημένα σε container μακριά από τον κύριο χώρο της οικίας.

Offset και Uplifted στην Κόστα Ρίκα

Photo: Benjamin Garcia Saxe

Δύο container ανυψώθηκαν σε προβλήτες και αντισταθμίστηκαν το ένα πάνω στο άλλο για να δημιουργήσουν αυτό το σύγχρονο και συμπαγές σπίτι. Η οροφή, η οποία είναι κατασκευασμένη από αποκόμματα container, δημιουργεί την αίσθηση ενός ηλιόλουστου εσωτερικού. Ο λοξός του σχεδιασμός δημιουργεί ένα φαινόμενο αιολικού πύργου, παρέχοντας φυσικό αερισμό, που αναιρεί την ανάγκη για κλιματισμό.

Ένας ιδιαίτερος ξενώνας στο Midcentury του Τέξας

Photo: Chris Cooper

Ο αρχιτέκτονας Jim Poteet δημιούργησε αυτόν τον εναλλακτικό ξενώνα με σκοπό την επίσκεψη καλλιτεχνών από ένα και μόνο container. Βέβαια άνοιξε όμως το μικρό χώρο στο ύπαιθρο με γυάλινο δάπεδο μέχρι την οροφή. Οι συρόμενες πόρτες και τα έπιπλα του μέσου κέντρου του προσδίδουν μια μοντέρνα, funky αίσθηση.

 Exposed/κυματοειδές design στο Χιούστον

Photo: Jack Thompson

Στο Χιούστον του Τέξας, ο σχεδιαστής Christopher Robertson έπαιξε με το ύφος και φως, αφήνοντας σε κυματοειδή μορφή τις οροφές και τους τοίχους. Διατηρώντας τα εξωτερικά και τα εσωτερικά των container σε χρώμα άσπρο, τονίζεται και η υφή τους και οι εσωτερικοί χώροι διατηρούνται πιο δροσεροί.

These photos are not the original. Editing Sanchezguru.

Source: www.dwell.com                                             Article: 9 Modern Homes Made Out of Shipping Containers