Σολομός με σάλτσα σαμπάνιας και ρύζι με λαχανικά

in Gastronomy by

Υλικά:
240 γρ ρύζι (2 φλιτζάνια του τσαγιού)
2,5 κουταλιές βούτυρο (37 γρ)
1 κουταλιά Κρεμμύδι ξερό (15 γρ)
1κουταλια Κρεμμύδι φρέσκο (15 γρ)
1 μανιτάρι
120 ml κρέμα γάλακτος (1/2 φλιτζανιού τσαγιού)
120 ml σαμπάνια (1/2 φλιτζανιού τσαγιού)
1 σκελίδα σκόρδο
1 σολομό φιλέτο
Λάδι για το τηγάνισμα
Λίγο σκόρδο
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση για το ρύζι:
  1.  Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και βάζουμε μέσα το ρύζι.
  2.  Σοτάρουμε το μίγμα για 5 περίπου λεπτά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό.
  3.  Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας, που το σοτάραμε στο μισό και σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και συμπληρώνοντας με λίγο νερό, αν και όποτε χρειαστεί.
Για την σάλτσα σαμπάνιας:
  1.  Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε 1 κουταλιά κρεμμύδι φρέσκο, 1 κρεμμύδι ξερό, το μανιτάρι και αφού το έχουμε ψιλοκόψει πρώτα και το σκόρδο.
  2.  Αφού σοτάρουμε καλά προσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 3-5 λεπτά.
  3.  Στην συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα και κρατάμε το ζουμί.
  4.  Το ξαναβάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την σαμπάνια (αν δεν έχουμε σαμπάνια μπορούμε να βάλουμε λευκό κρασί) και λίγο βούτυρο αγελαδινό. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να δέσει και τέλος το αποσύρουμε από την φωτιά.
 
Για το σολομό:
Παίρνουμε ένα σχαροτήγανο ( ή ένα απλό τηγάνι) βάζουμε λίγο βούτυρο μέχρι να κάψει ελαφρώς και προσθέτουμε τον σολομό. Τέλος ψήνουμε και από τις 2 πλευρές, όχι σε πολύ δυνατή φωτιά και στήνουμε το πιάτο μας.
Καλή μας όρεξη!!
Photo is not the original, editing Sanchezguru

Latest from Gastronomy

Wine Swag yo!

Στο tadeefi.gr έχουμε πάρει μια γενναία και συνειδητή απόφαση, να κρατάμε πάντα
Go to Top