Εγκ νογκ με γάλα καρύδας

in Gastronomy by

Υλικά:
4 αυγά
4 κ.σ ζάχαρη
1 βανίλια
1,5 κουτί γάλα καρύδας
2 κ.σ κονιάκ
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε την βανίλια το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ζεσταίνουμε αρκετά αλλά όχι να βράσει.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά, σουρώνουμε το μείγμα και προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Πίνουμε η ζεστό η αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να βγάλει όλα τα αρώματα.
Πρόκειται για ένα χριστουγεννιάτικο ποτό που κατά την γνώμη μου σας προτείνω να το πιείτε σε σφηνάκια παγωμένο. Καλές γιορτές με υγεία και το ποτό με μέτρο. Πιστεύω η παραλλαγή μου θα σας αρέσει πολύ!!!
Original Caption : Βαγγέλης Μπάκας
Photo is not the original, it is edited by Sanchezguru

Latest from Gastronomy

Το έξυπνο κρασί

Μια νέα εποχή ξημερώνει στο χώρο του κρασιού, αφού αυτό το καλοκαίρι

Δείπνο στα τυφλά

Έχετε φανταστεί ποτέ πως θα ήτανε να δειπνούσατε χωρίς να βλέπετε τίποτα.
Go to Top