Εγκ νογκ με γάλα καρύδας

in Gastronomy by

Υλικά:
4 αυγά
4 κ.σ ζάχαρη
1 βανίλια
1,5 κουτί γάλα καρύδας
2 κ.σ κονιάκ
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, το ζεσταίνουμε αρκετά, αλλά όχι τόσο ώστε να βράσει.
  3. Αποσύρουμε από την φωτιά, σουρώνουμε το μείγμα και προσθέτουμε το κονιάκ.
  4. Το πίνουμε ή ζεστό ή αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να βγάλει όλα τα αρώματα του.
Πρόκειται για ένα χριστουγεννιάτικο ποτό, που κατά την γνώμη μου σας προτείνω να το πιείτε σε σφηνάκια παγωμένο. Καλές γιορτές με υγεία και το ποτό με μέτρο. Πιστεύω πως η παραλλαγή μου θα σας αρέσει πολύ!!!
Original Caption : Βαγγέλης Μπάκας
Photo is not the original, it is edited by Sanchezguru

Latest from Gastronomy

Vegan Chai Latte (Συνταγή)

Κρεμώδες, ισσοροπημένα πικάντικο και γευστικά ιδιαίτερο. Το τέλειο ζεστό ρόφημα για χειμωνιάτικες
Go to Top