Σαλάτα με κουσκούς και βινεγρέτ μουστάρδας

in Evexia by

 

Υλικά:

200 γρ κουσκούς

1 ντομάτα

Μισό αγγούρι

10 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Μισή κίτρινη πιπεριά

4-5 φύλλα  δυόσμο

Αλάτι

Πιπέρι

Για την βινεγρέτ :

2 κ.σ μουστάρδα

3 κ.σ νερό

1 κ.σ μηλόξυδο

6 κ.σ λάδι

1 κ.σ μέλι

 

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το κουσκούς (200γρ) με καυτό αλατισμένο νερό (θέλει περίπου 8-10 λεπτά) και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
  2. Κόβουμε σε μικρά καρέ την ντομάτα, την πιπεριά και το αγγούρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε  το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Με ένα μίξερ χειρός ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την βινεγρέτ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Μετά παίρνουμε το κουσκούς και το βάζουμε μέσα στα κομμένα λαχανικά βάζουμε και όση βινεγρέτ επιθυμούμε και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι στην σαλάτα και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε.

 

 

Photo Caption: Βαγγέλης Μπάκας

Edit sanchezguru

Latest from Evexia

Go to Top