Κάνει το κρασί καλό στην υγεία ;

in Evexia by

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΙΝΕΤΕ….

Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί για το θέμα. Όπως όμως δείχνουν οι μελέτες, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Υπάρχουν μυριάδες διαφορετικοί τρόποι για το πώς το ποτό επιδρά στον οργανισμό μας, από το αν καταναλώνεται με φαγητό μέχρι και πολιτισμικοί ή διακρατικοί.

Αφού δεν υπάρχει κοινή πολιτική στο θέμα, η Μεγάλη Βρετανία έριξε στο μηδέν τα επιτρεπόμενα όρια αλκοόλ πέρυσι.

krasia kok

Το αμερικανικό υπουργείο Υγείας δίνει οδηγίες για περιορισμένη κατανάλωση και συστήνει το αλκοόλ να συνδυάζεται με φαγητό , χωρίς να δίνει μεγάλη σημασία στις μονάδες που
μπορεί να καταναλώσει κάποιος. Τα ιατρικά συμπεράσματα , ωστόσο, συγκλίνουν στο ότι όσοι πίνουν κρασί και ιδιαίτερα αυτοί που το συνδυάζουν με φαγητό, έχουν χαμηλότερο δείκτη θνησιμότητας από εκείνους που επιλέγουν μπύρα ή βαρύ αλκοόλ.

Άλλωστε , είναι γνωστές οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του κρασιού.

Latest from Evexia

Go to Top