Σούσι σε φόρμα με σολομό

in Gastronomy by
Υλικά:
1 φύλλο φύκι
Ρυζόξιδο
150 γρ σολομό κομμένο σε φέτες
5 φύλλα σίσο ψιλοκομμένα (γιαπωνέζικη μέντα) [αν δεν βρείτε βάλτε μέντα κανονική]
2 φλιτζάνια ρύζι για σούσι

Εκτέλεση:

  1. Η πρώτη κίνηση είναι να ξεπλύνουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα.
  2. Γεμίζουμε νερό και ανακατεύουμε το ρύζι σφίγγοντας απαλά για να φύγει το πολύ άμυλο. Το κάνουμε 3-4 φορές μέχρι το νερό να είναι διάφανο και όχι άσπρο. Μετά βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε για 20 λεπτά να στραγγίσει καλά.
  3. Για κάθε κούπα ρύζι θέλει 1 και 1/3 νερό τα βάζουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε εκτός φωτιάς για 10 λεπτά μετά το βάζουμε στην φωτιά και δυναμώνουμε, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Όταν βράσει χαμηλώνουμε και το αφήνουμε 15 λεπτά να σιγοβράσει, χωρίς να σηκώσουμε καθόλου το καπάκι.
  4. Σιγοβράζουμε το φύκι με το ρυζόξιδο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  5. Παίρνουμε μια φόρμα (του κέικ την ορθογώνια), μέσα βάζουμε μεμβράνη και αφήνουμε να περισσεύει 10 εκατοστά από κάθε πλευρά.
  6. Απλώνουμε το 1/3 του σολομού στην βάση της φόρμας. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα σίσο ή την μέντα και προσθέτουμε από πάνω το 1/3 του ρυζιού επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Σκεπάζουμε με την μεμβράνη που είχαμε αφήσει και βάζουμε από πάνω ένα βάρος και αφήνουμε τουλάχιστον 4 ώρες.
  8. Βγάζουμε προσεκτικά το σούσι από την φόρμα, κόβουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη, μην σας τρομάζει το σούσι είναι κάτι εύκολο, απλά θέλει χρόνο.
Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε το!!
Featured Photos is not the original. Editing Sanchezguru.

Latest from Gastronomy

Wine Swag yo!

Στο tadeefi.gr έχουμε πάρει μια γενναία και συνειδητή απόφαση, να κρατάμε πάντα
Go to Top