Σούπα φυστίκι

in Gastronomy by
Υλικά
1 κουταλιά φυστικέλαιο (αντικατάστ. με βούτυρο αγελαδινό)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά κανονική
500 γρ πατάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κυβάκια (καρέ)
1 καρότο ξεφλουδισμένο κομμένο
1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
2/3 του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι

1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

αλάτι πιπέρι

και για το Ντεκόρ
2 κουταλιές ψημένα φιστίκια σπασμένα
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις καυτερές και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες, το καρότο, τον ζωμό και το καλαμπόκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  3. Στην συνέχεια πολτοποιούμε την σούπα και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τον κόλιανδρο.
  4. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και είναι έτοιμη η σούπα! Γαρνίρουμε με το ψημένο φιστίκι!
Καλή απόλαυση!!!
Η σούπα αυτή τρώγεται και κρύα και είναι εξίσου γευστική!!!!
This photo is not the original. It is edited by Sanchezguru

Latest from Gastronomy

Vegan Chai Latte (Συνταγή)

Κρεμώδες, ισσοροπημένα πικάντικο και γευστικά ιδιαίτερο. Το τέλειο ζεστό ρόφημα για χειμωνιάτικες
Go to Top