Τα Top 3 Cocktails του φετινού καλοκαιριού με καρπούζι

in Gastronomy by

Τα πιο hot coctails του φετινού καλοκαιριού με καρπούζι! Μια πικάντικη μαργαρίτα, μια φρουτώδη σαγκρία και ένα απίθανο cocktail με μέντα!

No1. Cocktail Καρπούζι-Μέντα

Υλικά για 1 Cocktail

Συστατικά

  1. Ice Πάγος
  2. 1 1/2 ούγια vodka  
  3. 1 ούγια St-Germain Elderflower Liqueur
  4. 2 ούγιες χυμό καρπουζιού (κόφτε μερικά κομμάτια καρπουζιού, αφαιρέστε την φλούδα και χτυπήστε τα στο μπλέντερ)
  5. 5 φύλλα μέντας
  6. 1/2 ούγια χυμό lime
  7. 1/2 ούγια νέκταρ από αγαύη[agave nectar] (γλυκαντική ουσία) ή ενός σιροπιού
  8. 1 κομμάτι ή μπάλα καρπουζιού για γαρνίρισμα
  9. 1 φύλλο μέντας για γαρνίρισμα
 

Οδηγίες

  1. Γεμίστε το σέικερ με όλα τα παραπάνω υλικά και πάγο και κουνήστε το δυνατά περίπου για 10 δευτερόλεπτα.
  2. Σερβίρετε το σε ψηλό ποτήρι με γαρνιτούρα το κομμάτι ή μπάλα από καρπούζι και το φύλλο μέντας!

Δοκιμάστε το άμα θέλετε και με λίγη παγωμένη σόδα!

Συνταγή: Mara Ferreira

No2. Sangria Καρπούζι

Υλικά για 1 Cocktail

Συστατικά

  1. 1 (750 ml) ξερού ροζέ κρασιού
  2. 3 κουταλιές σούπας Triple Sec or Grand Marnier
  3. 3 κουταλιές σούπας  νέκταρ από αγαύη [agave nectar] (γλυκαντική ουσία) ή ενός σιροπιού
  4. 1 φλιτζάνι raspberries, ιδανικό θα ήταν ένα μείγμα από κόκκινα και χρυσά
  5. 1/2 φλιτζάνι με κομμάτια καρπουζιού (π.χ. τετραγωνάκια)
  6. 1/2 ροδάκινο κομμένο σε μικρά κομματάκια 
  7. 5 με 6 λεπτές φέτες lime
  8. Πάγος

Οδηγίες

  1. Σε μία μεγάλη κανάτα αναμειγνύουμε το ροζέ, το Grand Marnier, και το νέκτας αγάγη (διαφορετικά βάζουμε τεκίλα). Στην συνέχεια προσθέτουμε τα raspberries, το καρπούζι, το ροδάκινο και το lime, ύστερα τα αναδεύουμε με σιγά σιγά μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες. Τέλος το σερβίρουμε παγωμένο με πάγο!