Μπριζόλες με σάλτσα κρασιού

in Gastronomy by

Υλικά
4 μπριζόλες από κόντρα φιλέτο
50 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια μέτρια
500 ml κόκκινο ξηρό κρασί
250 ml νερό
1 κύβο μοσχάρι
20 γρ Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 25 γρ βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά(τα έχουμε κόψει μικρό καρέ), μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το κρασί και τα μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μειωθούν στο μισό τα υγρά από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε  το νερό (που έχουμε διαλύσει τον κύβο μέσα)  αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Παράλληλα αλλατοπιπερωνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μπριζόλες  ( σε δόσεις) για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά, εκτός αν τις θέλετε καλοψημένες. Βάζουμε τις μπριζόλες  στην σάλτσα. Και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε 5 λεπτά μέσα στην σάλτσα και σερβίρουμε, ρίχνουμε τον μαϊντανό και καλή μας όρεξη!!
Για έξτρα γεύση μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο στην σάλτσα όταν σοτάρετε τα κρεμμύδια!!!!

Photo is not the original, it is edited by Sanchezguru

Latest from Gastronomy

Το έξυπνο κρασί

Μια νέα εποχή ξημερώνει στο χώρο του κρασιού, αφού αυτό το καλοκαίρι

Δείπνο στα τυφλά

Έχετε φανταστεί ποτέ πως θα ήτανε να δειπνούσατε χωρίς να βλέπετε τίποτα.
Go to Top