3 Ice Tea συνταγές που δεν θα πιστέψετε πως πίνετε παγωμένο τσάι

in Gastronomy by

Παγωμένο τσάι με ροδόνερο, κάρδαμο και σαντιγί!

Photo © Adrian Gaut

Το φρυγανισμένο κάρδαμο και το ροδόνερο προσθέτουν ζεστές, εξωτικές νότες σε αυτό το κρεμώδες παγωμένο καλοκαιρινό ρόφημα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, φρυγανίστε το κάρδαμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας (μέχρι να πάρει το χρώμα σκούρου χρυσού) για περίπου 5 λεπτά.

  1. Μεταφέρετε το σε ένα θερμομονωτικό σκεύος. Προσθέστε τα φακελάκια τσαγιού και 8 φλιτζάνια ζεστό νερό για 15 λεπτά.
  2. Ύστερα μεταφέρετε το τσάι σε ένα μπωλ και ανακατέψτε το με το μέλι. Στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
  3. Ρίξτε το τσάι σε 8  ποτήρια γεμάτα με πάγο. Μετά βάλτε σε κάθε μερίδα με 1 1/2 κουταλιά  της σούπας σαντιγί και 1 σταγόνα ροδόνερου.

Το παγωμένο τσάι από κάρδαμο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 ημέρες.

Recipe: chef Eli Sussman and chef  Max Sussman

 

Παγωμένο τσάι ιβίσκου με χυμό μανταρινιού!

Photo © Con Poulos

Εάν θέλετε να περιορίσετε τη ζάχαρη, δεν έχετε παρά να αναμίξετε γλυκό χυμό μανταρινιού με τσάι από ιβίσκο. Το αποτέλεσμα, ένα πολύ δροσιστικό ρόφημα.

  1. Σε ένα θερμομονωτικό μπολ, καλύψτε τα φακελάκια τσαγιού ιβίσκου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσάι της επιλογής σας και αποξηραμένα λουλούδια ιβίσκου και ρίχνετε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα λουλούδια για κάθε φλιτζάνι) με βραστό νερό.
  2. Αφήστε τα για 20 λεπτά. Ρίξτε το τσάι σε ένα λεπτό κόσκινο πάνω από ένα άλλο θερμομονωτικό μπολ.
  3. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια ανακατέψτε το με χυμό μανταρινιού.
  4. Μεταφέρετε το τσάι σε 4 ποτήρια γεμάτα με πάγο και τοποθετήστε 4 λεπτές φέτες μανταρινιού στο κάθε ένα.
  5. Γαρνίρετε το με τις  φέτες μανταρινιού, που έχουν περισσέψει.
Το παγωμένο τσάι από ιβίσκο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2 ημέρες
Recipe: chef  Kay Chun

Παγωμένο τσάι με δενδρολίβανο και λεμόνι!

Photo © Antonis Achilleos
  1. Σε ένα γουδί πατήστε το δεντρολίβανο με ένα ξύλινο κουτάλι.
  2. Φτίαχτε μια κανάτα τσάι και αφήστε το να παγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προσθέστε το λεμόνι και το νερό και αφήστε το για 4 ώρες.
  4. Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια γεμάτα με πάγο.

Το παγωμένο τσάι από ιβίσκο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1 ημέρα

Recipe: chef Willi Galloway

The photos in the article are not the original. Featured photo editing Sanchezguru

 

Source: www.foodandwine.com        Article: Cardamom Rosewater Iced Tea

Source: www.foodandwine.com        Article: Tangy Hibiscus-Lime Iced Tea

Source: www.foodandwine.com        Article: Hibiscus-Tangerine Iced Tea